VLN

Div: Auto Traa-Flexipool Team in 24 uursrace Nürburgring

Op 7 mei starten 210 auto's op de beruchte Nordschleife voor een 24 uur durende slijtageslag. Ook Auto Traa-Flexipool zal erbij zijn met hun 220 pk sterke Seat Leon Tdi. Rijders zijn Ivo Breukers, Gerrie Willems en SEAT WTCC-coureur Tom Coronel.

Tekst en foto: PR

 _____________

Alsof een 24-uursrace al niet moeilijk genoeg is: het circuit is nieuw voor Gerrie Willems en Ivo Breukers. Eerder hebben zij maar vier rondjes kunnen trainen voordat de turbo de geest gaf. Inmiddels is een nieuwe, grotere turbo geplaatst. Het team zal rijden op harde compound Hankook-slicks. Samen met de extra brandstoftank van 40 liter hoopt het team de maximale stintlengte van 2,5uur volledig te kunnen benutten.

Op de Nordschleife kan het zoals bekend op sommige stukken hard regenen, terwijl een paar kilometer verder op de zon volop schijnt. Voor deze omstandigheden neemt het team speciale Toyo intermediates mee die het, ook als het droog is, de hele stintlengte zouden moeten kunnen uithouden.

Ivo en Gerrie zijn erg blij dat Tom Coronel zich bereid verklaard heeft mee te rijden. Tom heeft in 2003 de 24h van Nürburgring al eens gereden. Tom: “Ik vind het prachtig om met dit enthousiaste team mee te doen. Het feit dat ze twee keer op rij kampioen geworden zijn in de Seat Endurance klasse geeft aan dat ze hun zaakjes goed voor elkaar hebben.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet