DTM

DTM: Dankzij speciale 'Drenthe-tribune' met korting naar DTM op TT Circuit Assen

DTM Assen GT bocht
In de GT-bocht wordt een speciale 'Drenthe-tribune' ingericht

Wie in de Provincie Drenthe woont, of de provincie een warm hart toedraagt – en wie doet dat niet? – is aanstaand weekeinde, zaterdag 5 en zondag 6 september, in de gelegenheid om met korting het DTM-evenement op het TT Circuit Assen te bezoeken. Organisator LDP International heeft samen met Marketing Drenthe het initiatief genomen voor een speciale 'Drenthe-tribune' in de Geert-Timmer-bocht. Speciaal voor deze tribune wordt tien procent korting gegeven op de reguliere verkoopprijs van 49 Euro. Kaarten zijn tot aanstaande vrijdag, 4 september, 18.00 uur uitsluitend online te bestellen via Drenthe.nl/dtm. Alle kopers dingen bovendien mee naar het winnen van een geheel verzorgd skybox-arrangement op het TT-circuit.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Vorig jaar was de première van de DTM op het TT Circuit Assen een groot succes. Het internationale evenement zorgde in de maand juli voor duizenden extra één- en meerdaagse bezoeken aan de provincie Drenthe, een economische factor die niet te onderschatten valt. Bovendien genoten vele duizenden aanwezigen van de spectaculaire City Demo op donderdagavond in het centrum van Assen.

Dit jaar is de situatie vanwege de corona-pandemie volledig anders. Niettemin zijn er ook weer positieve signalen, want het komende DTM-weekeinde is het eerste evenement van dit jaar op het TT Circuit waarbij ook weer publiek toegelaten wordt. Weliswaar in beperkte mate, met een maximum van 10.000 bezoekers op de zaterdag en de zondag, en uiteraard met strikte naleving van de geldende hygiëne- en veiligheidsregels, maar toch: racen met publiek is altijd beter dan racen zonder publiek!

200831 DTM Assen affiche

Met de 'Drenthe-tribune' laat de organisatie zien dat het in overleg met het TT-circuit en de veiligheidsregio toch gelukt is om op verantwoorde wijze een publieksevenement te realiseren. De in totaal 10.000 bezoekers per dag worden – letterlijk – in goede banen geleid door middel van een doordacht verkeersplan, dat ervoor zorgt dat bezoekers direct achter de door hen geboekte tribune parkeren. Voor bezoekers die per openbaar vervoer komen, is er een aparte tribune voorzien. De taluds en het rennerskwartier zijn niet geopend voor bezoekers, maar mede dankzij grote videoschermen op strategische plaatsen kunnen de aanwezigen vanaf de tribune volop genieten van de actie. Daarbij kijken velen ongetwijfeld reikhalzend uit naar het optreden van Robin Frijns, die de afgelopen wedstrijden constant voorin het veld meestreed en voor wie het binnenhalen van zijn eerste overwinning nog slechts een kwestie van tijd lijkt. Ook kaarten voor de overige beschikbare tribuneplaatsen zijn nog tot vrijdag 18.00 uur online te bestellen via dtm-assen.com

200923 Assen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet