GT

GT: Jeroen Bleekemolen met Simona de Silvestro en Timo Bernhard in GT World Challenge Nürburgring

Een verrassende wending voor de GT World Challenge wedstrijd op de Nürburgring volgend weekend. Jeroen Bleekemolen vormt samen met tweevoudig World Endurance Kampioen Timo Bernhard en Simona de Silvestro een combinatie in de #98 Porsche 911 GT3 R van ROWE Racing.

2020 Bernhard De Silvestro
Simona de Silvestro rijdt normal voor het KÜS Team Bernhard van Timo Bernhard in de ADAC GT Masters. Volgende week rijden beiden samen in de GT World Challenge op de Nürburgring.

Tekst Willem J. Staat
Foto ROWE Racing

Jeroen Bleekemolen met Simona de Silvestro en Timo Bernhard in GT World Challenge Nürburgring
Jeroen Bleekemolen vormt volgende week in GT World Challenge bij ROWE Racing een combinatie met Timo Bernhard en Simona de Silvestro. Bernhard woont slechts een paar kilometers verwijderd van het ROWE Racing hoofdkwartier.

Overigens is Bernhard een echte Nürburgring legende. Niet minder dan vijfmaal schreef hij 24 Uur Nürburgring op zijn naam en maakte een hattrick in de WEC-wedstrijd op de Ring tussen 2015-2017.

Sindsdien heeft Bernhard zich geconcentreerd op zijn eigen team waarvoor ook Simona de Silvestro dit jaar in de ADAC GT Masters uitkomt. De unieke kans om als coureur weer op "zijn Nürburgring" het gas in the trappen was echter voldoende om weer achter het stuur te kruipen.De Duitse fans herinneren Jeroen Bleekemolen vooral uit zijn DTM periode tussen 2003 en 2006 maar ook voor die prachtige overwinning in de 24U van 2013.

In 2019 werd Simona de Silvestro door Porsche in het "test and development progamma" bij Porsche opgenomen. In 2011 liep Simona bij een trainingscrash voor de Indy 500 brandwonden op maar verscheel wel op de startstreep. Een dag later kwalificeerde zij zich zonder problemen voor de wedstrijd. Daarna concentreerde zij zich op de Formule E en de Australische Supercars. In de Formule E wist zij als eerste vrouw punten te behalen. Vorig week bezocht zij samen met Timo Bernhard de ROWE Racing werkplaats om een zitje te passen.

Hans Peter Naundorf van ROWE Racing: "Het inzetten van een tweede Porsche 911 GT3 R is een unieke kans voor ons om Timo Bernhard in de GT World Endurance Challenge Cup te hebben. Overigens hebben we al 20 jaar contact met elkaar, alleen al van onze fysieke nabijheid hier in Saarland. Tot nu toe was Timo altijd aan andere fabrikanten of teams verbonden.

Ik ben wel erg verheugd dat we deze unieke combinatie in de nadagen van zijn carriere hebben kunnen samenstellen. Ook ben ik enthousiast over Simona de Silvestro die tijdens haar carriere in zoveel verschillende categorieën gereden heeft en bij vele aangelegenheden in het oog sprong. Wij zijn erg verheugd dat zij eerste vrouw is die voor ons in een GT3 auto gaat rijden. Het feit dat vrouwen zich niet achter hun mannelijke tegenhangers hoeven te verschuilen heb ik met Susie Wolff in de DTM meegemaakt.

Simona de Silvestro: ''Ik kijk er naar uit om samen met Timo voor de eerste keer ind e 911 GT3 R te rijden. Dit is voor mij toch wel erg bijzonder. Ik had er nooit aan gedacht dat ik ooit een cockpit met hem zou delen. Ik kan nauwelijks wachten om samen in de GT World Challenge op de Nürburgring uit te komen."

Timo Bernhard: "Dit is werkelijk de eerste. Normaal vecht Timo voor punten bij mijn eigen team in de ADAC GT Masters. Voor Simona heb ik als coureur veel respect en heb haar carriere duidelijk gevolgd. Ik herinner me haar deelnames aan de Indycars nog heel goed. Overigens betekent mijn deelname in de Rowe Racing Porsche 911 GT3 R zeker niet mijn comeback. Ik ben gewoon erg verhoogd om de kans te hebben om samen met Simona te kunnen racen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet