DTM

DTM: Voorpret voor Assen stijgt...

13585d0d-8c3c-4776-950b-af04d8bbd248
Een DTM-Audi in de hal van het Van der Valk Hotel Assen

Nog ruim een week voordat op het TT-Circuit Assen de vierde ronde van het DTM-seizoen 2020 plaatsvindt. Voor het eerst dit jaar een evenement met publiek, want nadat de eerdere DTM-wedstrijden op Spa-Francorchamps en twee keer op de Lausitzring zonder toeschouwers gehouden moesten worden, zijn er in Assen op de zaterdag en de zondag elk 10.000 bezoekers welkom. Kaarten zijn uitsluitend in de voorverkoop te bestellen via www.dtm-assen.com. Het ziet ernaar uit dat dit de laatste gelegenheid is om de huidige Class-1-toerwagens in Nederland in actie te zien, dus liefhebbers doen er goed aan zich deze kans niet te laten ontgaan.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: LDP International, Tourenwagen Classics

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan scenario's om het DTM-evenementenplatform ook volgend jaar te kunnen behouden, waarvoor de variant met GT3-auto's met meer vermogen en sprintraces zonder rijderswissels (in de wandelgangen aangeduid als 'GT3plus') de meest realistische optie lijkt. Diverse teams hebben inmiddels al aangegeven, serieus belangstelling te hebben voor zo'n concept, waarmee de DTM zich ook duidelijk zou onderscheiden van de ADAC GT Masters, waarin, zoals in de meeste GT-series, wel is gekozen voor twee rijders per auto inclusief verplichte wissel.

c27f6b00-2711-4fe2-8172-10b1bd603f86

Hoe dan ook, het is nagenoeg zeker dat de huidige DTM-auto's van Audi en BMW na dit seizoen niet meer in actie komen, dus veel kansen om de 640 pk sterke toerwagens nog een keer aan de start te zien zijn er niet meer. In Assen zorgt een heuse Audi RS 5 DTM in de kleuren van titelverdediger René Rast, opgesteld in de grote ontvangsthal van het Van der Valk Hotel Assen, al voor de nodige voorpret. De auto werd gisteren aangeleverd en is natuurlijk een absolute blikvanger in de centrale hal.

387eee5c-4b84-4eb9-988c-eeedaeeb2269

Verlaagd tarief van 49 Euro per dag
Voor toeschouwers zijn er in Assen tijdens het raceweekeinde videoschermen opgesteld tegenover de hoofdtribune, de tribune in de Haarbocht en de tribune in de Geert Timmer-bocht. Kaarten voor de genoemde tribunes, alsmede de Winterdijk, kunnen alleen worden gekocht in combinatie met een parkeerkaart. Om bezoekersstromen zoveel mogelijk te scheiden kunnen bezoekers die met het openbaar vervoer reizen, uitsluitend kaarten kopen voor de Strubben- en TT-World-tribunes. Voor zowel tribune- als parkeerkaarten geldt, dat die alleen van tevoren, tot vrijdag 4 september om 18.00 uur, online te koop zijn via de genoemde website. Ter plekke vindt geen kaartverkoop plaats. Alle zitplaatsen zijn individueel genummerd en gekoppeld aan een persoonlijke toegangskaart, zodat de gepaste afstand in acht genomen kan worden. Omdat er sprake is van een beperkt programma zonder showelementen heeft de DTM-organisatie de toegangsprijs verlaagd van maximaal 79 Euro naar het uniforme tarief van 49 Euro per dag. Kinderen van 7 tot 14 jaar betalen 24,50 Euro, onder de zeven jaar is de toegang gratis.

TW Classics

Mooi programma met Tourenwagen Classics, Supercar Challenge, Belcar en Mazda MX5-Cup
Zoals gebruikelijk is er voor de DTM zowel op zaterdag als op zondag een kwalificatie van 20 minuten en een race van 55 minuten inclusief verplichte pitstop en bandenwissel. Maar ook het bijprogramma mag er zijn. Bij de Tourenwagen Classics komen DTM-auto's van weleer als de BMW M3 (E30), de Mercedes-Benz 190E 2.5-16 en tal van andere bekende toerwagens in actie. De Supercar Challenge is traditioneel goed voor spektakel met een grote diversiteit aan auto's, wat evenzeer geldt voor de Belcar-serie. De Mazda MX5-Cup tenslotte is goed voor 'close racing' in een traditioneel goed gevuld veld. Ook alle andere klassen naast de DTM hebben zowel op zaterdag als op zondag een wedstrijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet