VLN

VLN: Seizoenshoogtepunt met recordaantal deelnemers a.s. zaterdag

De ROWE 6 Uurswedstrijd doet zijn naam als seizoenshoogtepunt van de Nürburgring Lange-afstandsserie eer aan. Voor de vijfde wedstrijd van dit seizoen staan maar liefst 168 auto's ingeschreven. In 22 verschillende merken strijden maar liefst 485 coureurs in 27 klasses zes uur lang om de punten en bekers. Het district Ahrweiler heeft toestemming gegeven om de Tribunes op het GP-circuit open te stellen. Het rennerskwartier en de Nordschleife blijven echter gesloten. Voor de BMW M Tribune(T3), Bilstein Tribune en de Mercedes Tribune(T4a) zijn kaarten uitsluitend via de voorverkoop van de Nürburgring GmbH verkrijgbaar.

2020 6U Start 1
Weer een mammoet startveld a.s. zaterdag en de tribunes zijn toegankelijk!

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN

VLN: Seizoenshoogtepunt met recordaantal deelnemers a.s. zaterdag
Aan de kop van het veld strijden de GT3'S, Sp-Pro en SPX om de dagzege. En de Scuderia Glickenhaus wil zeker een woordje mee gaan spreken. Het team van de miljairdair James Glickenhaus zorgt met de SCG 004c, een schitterende seriesportwagen die in kleine aantallen gebouwd wordt en optisch de vorm van een Italiaanse Supersportbolide heeft.

De auto staat in de SPX klasse ingeschreven Thomas Mutsch, Frank Mailleux en Felipe Fernandez Laser zorgen voor de eerste wedstrijdkilometers. Concurrentie komt van de creme de la creme van de GT scene. Voor het team van ROWE Racing is het een thuiswedstrijd. Behalve ROWE Racing zijn ook de teams van Walkenhorst en Schnitzer aanwezig.

De teams van Phoenix Racing, Car Collection, Land Motorsport, equipe vitesse en Racing houden de Audi-vlag hoog. Mercedes wordt vertegenwoordigd door de teams van GetSpeed, HRT en het nieuwe team van 10Q Racing. In totaal zijn er acht Porsches ingeschreven door de teams van Falken Motorsports, KCMG, Huber Motorsport, Frikadelli Racing(met Jeroen Bleekemolen en Maxime Martin) en Manthey Racing. De teams van Octane Racing 126 en Racing One zetten beiden een Ferrari F488 in. Konrad Motorsport en de FFF Racing Group zetten een Lamborghini Huracan GT3 in.

Wie heeft een goede start in de tweede seizoenshelft?
Met de ADAC ROWE 6h Ruhr Pokal Rennen gaat de tweede seizoenshelft in. Christopher Rink, Danny Brink en Philipp Leisen voeren halverwege het seizoen voor het Pixum CFH Team Adreanalin Motorsport overall de titelstrijd aan.

In 2018 behaalde dit kampioensteam in de V4 Klasse(Produktiewagens tot 2,5L)de titel. Philipp Stahlschmidt uit München bezet samen met Christopher Rink de tweede plek in een zustervoertuig van de VT2 klasse(VLN Productieautos met 2L Turbo). Thorsten Jung staat met een Mühlner Porsche 718 Cayman GT4 CS als derde algemeen genoteerd.

De Noor Sindre Setsaas leidt met een BMW M240i de Junior Trofee. Hij deelt de BMW M20i Racing met Francesco Merlini en de 2019 kampioenen David Griessner en Yanick Fübrich. Ook wordt het spannend in de ROWE Speed Trofee. Hier wordt het klassement aangevoerd door de Walkenhorst Motorsport #34 BMW M6 GT3 gevolgd door de beide Mercedessen van HRT#16 en GetSpeed #2.

Met maar liefst 33 inschrijvingen is de SP9-klasse het sterkst bezet. In de V4 klasse staan 22 auto's ingeschreven, in de VT2 18 en 13 in de Cup 3 en 5 klasses. Overeenkomstig reglement ontvangt het team uit de klasse met de meeste inschrijvingen ook de meest punten.

Dit weekend gaat de wedstrijdafstand zoals eerder omschreven over zes uur. Exact om 12 uur gaat het licht op groen. Bij goede weersomtandigheden gaat de wedstrijd over meer dan 1000 KM. Vorig jaar legden Hubert Haupt, Adam Christodoulou, Manuel Mezger en Gabriele Piana exact 1023.036 km af. De gemiddelde snelheid bedroeg toen 167.884 km/u

2020 6U Race
6 Uur racen op de Nordschleife a.s. zaterdag.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet