Advertorials

Advertorial: Feest in Soest, Cees “klapband” Kamphorst 40 jaar bandenspecialist

cees-1 0139

Het is komende maand feest bij GT Race Tire Service by GT Autoparts aan de Industrieweg 1D in Soest. Eigenaar Cees "klapband" Kamphorst deelt al 40 jaar zijn ervaring en service in de bandenbranche met zijn klanten. Vele autosportteams, maar ook particulieren, weten de weg te vinden voor montage en advies, zowel ter plaatse als op locatie. Zijn toch al scherpe prijzen worden in de actiemaand september nog meer naar beneden afgesteld, waarbij een smakelijke verrassing het jubileum nog gezelliger maakt.


Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Gerrie Hoekstra en archief Cees Kamphorst


cees-interieur 0143

Zijn kantoor ademt autosport uit. Een verzameling automobilia, opgebouwd in de afgelopen 40 jaar, zorgt voor een unieke sfeer. Absoluut geen straf om hier te mogen zitten en al snel volgt de ene na de andere anekdote. Cees vertelt: "Ik kwam al snel met de bandenbranche in aanraking via mijn buurman, die handelde in banden en advies gaf in de juiste bandenkeuze. Ik was daar veel te vinden en vond het allemaal prachtig. Het werd nog mooier toen hij me een keer meenam naar het circuit. Daar ben ik besmet geraakt met het racevirus dat tot de dag van vandaag niet meer over gegaan is. In die tijd waren er maar weinig bedrijfjes die advies en service konden bieden aan race- en rallyklassen, teams en deelnemers, en dat heb ik toen maar opgepakt. In 1980 begon het allemaal op Zandvoort met de Golf GTi Cup. Die reden op Dunlop banden, waarvan ik de montage deed. Maar ook in de rallysport was er heel veel vraag naar mijn service en advies. Op een gegeven moment leverde ik aan 80% van de rallysport met onder meer John Bosch, Chiel Bos en het Opel Dealer team als opdrachtgevers.

Ervaring
Vriend en banden collega Ed van Proosdij is ook aanwezig en mengt zich in het gesprek. "Cees loopt al tientallen jaren als een rode draad door mijn werkzame leven. Veel zaken met hem gedaan en al ben ik natuurlijk nu niet helemaal objectief, wat hij beloofde maakte hij ook altijd waar. We hebben nooit zakelijke problemen gehad, alles werd altijd keurig opgelost. Als mensen nergens meer banden kunnen vinden dan schakelen ze Cees in, die ze wel weer ergens vandaan haalt. Hij weet met al zijn ervaring altijd de weg."

Klapband
Cees gaat verder: "Voor het finaleweekend van 1990 op Zandvoort was de spanning in het kampioenschap, tussen de Mercedes van Arthur van Dedem en de BMW van Cor Euser, tot het kookpunt gestegen. Van Dedem moest ten koste van alles kampioen worden. Toerwagenster Fritz Kreuzpointer werd zelfs ingeschakeld om Van Dedem te helpen. Deze Duitse rijder vergde zoveel van de Mercedes en zijn banden dat deze na een klapband tijdens de beslissende kwalificatie de vangrail in ging. Mercedes was daar natuurlijk niet blij mee en kwam verhaal halen bij mij. Vanaf dat moment ging ik als Cees Klapband door het leven. Een naam waar ik natuurlijk in het begin helemaal niet blij mee was. Na verloop van tijd kreeg ik er maling aan en nu is het voor mij een herkenbare handelsnaam geworden, tot ver in het buitenland."

Toekomst
"Bij de wat oudere garde ben ik bekend, maar ook de nieuwe generatie kan natuurlijk bij mij terecht voor advies bij het uitlijnen van hun wagen. De juiste band met de juiste bandenspanning zorgt al voor veel meer vertrouwen en snellere rondetijden voor bijvoorbeeld vrij rijden en trackdays. Ik bied technische oplossingen aan voor nieuwe auto's. Dit kan bij mij in de werkplaats gebeuren of op locatie. Ik verkoop van uit voorraad de merken Dunlop/Goodyear, Michelin, Toyo R888R, Nankang motorsport en Pirelli motorsport.

Het monteren en uitbalanceren gebeurt in de werkplaats en magazijn in Soest, tevens geef advies voor de juiste velgen. Ik verkoop BBS en Motec motorsport velgen. Ook bezorg ik via een koerier de gemonteerde banden, maar het komt heel vaak voor dat ik ze zelf kom brengen. Ook in de avonduren, op afspraak, kunnen ze bij mij terecht. Montage voor raceklassen op de diverse circuits doe ik niet meer, maar teams en rijders kunnen altijd individueel gebruik maken van mijn kennis.

Diverse bandenmerken en velgen kunnen besteld worden via mijn website, maar iedereen kan mij altijd bellen voor advies of kan langskomen in Soest. Een bakkie koffie met wat lekkers staat dan altijd klaar.

Voor inlichtingen:

GT Race Tire Service by GT Autoparts
Industrieweg 1D
3762 EG Soest
+31 (0)654 717 920
info@gtautoparts.nl
https://www.gtautoparts.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet