Retro

Retro: HARC nieuws augustus - Programma Historic Grand Prix en ander HARC nieuws

HGP

De negende editie van de Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats van vrijdag 4 september tot en met zondag 6 september. Als bezoeker krijgt u een mix van internationale topseries voorgeschoteld, met vier FIA kampioenschappen. Maak u op voor drie dagen historische Formule 1, Formule 2, Formule 3, Legends, 'Le Mans' sportscars, twee Nederlandse kampioenschappen en nog veel meer!

Vanwege de huidige coronamaatregelen kan de Historic Grand Prix 2020 -zoals u zult begrijpen- niet op de gebruikelijke wijze worden georganiseerd. Wij vragen u met klem om tijdens het evenement de 1,5 meter regel te respecteren, zodat er geen situaties kunnen ontstaan die onwenselijk en voor u en anderen niet veilig zijn . Wij rekenen hierbij op uw medewerking en handhaven hierop. In de HARC Hospitality Tent op de paddock ligt voor u als HARC-lid een persoonlijke attentie klaar, u kunt deze op vertoon van uw toegangskaart ophalen. Ook de HARC Hospitality Tent kent een gewijzigde, bescheiden opzet. U treft de HARC Hospitality aan bij de opstelling van het NK HARC 82-90 en het NK GTTC.

  240-ws-covidCovid-19 en de HGP

Vanwege de huidige coronamaatregelen kan de Historic Grand Prix 2020 -zoals u zult begrijpen- niet op de gebruikelijke wijze worden georganiseerd. Het programma is aangepast en het aantal beschikbare toegangskaarten is zeer beperkt.

Echter de HARC heeft ervoor gezorgd dat u als lid gebruik kunt maken van de optie om toch op een veilige manier aanwezig te zijn. De gehele afhandeling van de bestelde toegangskaarten gebeurt digitaal, waardoor persoonlijk contact tot een minimum wordt beperkt.

Op het circuitterrein en de paddocks zijn looproutes ingesteld, er zijn op tal van punten desinfecterende middelen aanwezig, er zijn mondkapjes beschikbaar, in de HARC Hospitalityruimte wordt de 1.5 m regel gevoerd, zo ook in de toiletruimten op het circuitterrein.Wij vragen u met klem om tijdens het evenement de 1,5 meter regel te respecteren, zodat er geen situaties kunnen ontstaan die onwenselijk en voor u en anderen niet veilig zijn. Wij rekenen hierbij op uw medewerking en handhaven hierop.


DAF


Nu kaarten bestellen voor de Historic Grand Prix

Zoals ieder jaar heeft u als HARC-lid gratis toegang tot de Historic Grand Prix. De distributie van de toegangskaarten hebben we vanwege Corona anders geregeld. Ga hiervoor naar der website van de HARC en log in. Op de pagina van het evenement kunt u vervolgens uw kaart(en) bestellen. U doet dit door de dagen dat u aanwezig wilt zijn aan te vinken (meerdere dagen zijn mogelijk). Nadat u heeft bevestigd zullen de kaarten enkele dagen voor het evenement digitaal worden toegestuurd. Hierdoor wordt het persoonlijk contact i.v.m. Covid-19 tot een minimum beperkt.

Nog geen lid van de HARC? Word nu lid en u kunt direct gebruik maken van de gratis toegangsoptie voor de Historic Grand Prix.

VR

Vrij Rijden: nog twee kansen!

18 september en 13 november zijn de resterende Vrij Rijden dagen die de HARC dit jaar organiseert, beide op Zandvoort. We hebben inmiddels laten zien dat dit prima te doen is met een goed uitgedacht Corona-proof draaiboek. Laat je dus niet weerhouden en schrijf je in, kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de Vrij Rijden pagina op de website.


MEER INFORMATIEHammink-F5

Vriend van de HARC: Hammink Performance


Freek Hammink van Hammink Performance Ommen over de link met de HARC: "Bijzondere Amerikaanse auto's, zoals muscle cars, sportwagens en iconische klassiekers, daar houden wij ons mee bezig. Dat doen we in de meest brede zin, van in- en verkoop tot onderhoud, reparatie, tuning, customizing, racepreparatie, onderdelen en extreme projecten. We voeren het dealerschap van Factory Five Racing, een bedrijf dat assemblagekits levert van onder andere Shelby's Cobra en Daytona. Steeds populairder worden restomods: oldtimers met onderhuids moderne techniek. Van vroeger uit al bezoeken mijn vader en ik veel historische races, waar je de autosport ten volle beleeft, met alle geuren en geluiden die erbij horen. Met de HARC kwamen we in contact toen we een partner zochten om in de nabije toekomst handen en voeten te geven aan ons idee van de Replica Race Series. We hebben al meer evenementen met deze club gedaan en telkens proef je de passie."

Kijk voor info op:
www.hamminkperformance.nlVriend van de HARC: Kuiper Verzekeringen

kvEen verzekeraar met een passie voor klassiekers, dat is Kuiper Verzekeringen uit Heerenveen. Jacco Kuiper vertelt: "Als familiebedrijf en groot verzekeringskantoor, opgericht in 1946, richtten wij ons als één van de eerste in Nederland op polissen voor pleziervaartuigen en klassieke voertuigen. Gepassioneerde medewerkers hebben hierin een verregaande expertise en we treden veelvuldig in contact met de doelgroepen via aanwezigheid op beurzen. Verder bieden wij als intermediair met volmacht alle mogelijke verzekeringsproducten aan, met een werkwijze waarin persoonlijk advies centraal staat. De liefde voor klassiekers zat er al vroeg in, aangewakkerd vanuit mijn vader. Mijn vrouw en ik rijden rally's met een Jaguar Mk II, een Vanden Plas Princess en een Morgan, bovendien komt zij weleens op het circuit tijdens een HARC-dag. We hebben al tientallen jaren een uitstekend contact met deze organisatie, waar we bestaande en nieuwe relaties ontmoeten, allemaal met dezelfde passie."
Kijk voor meer informatie op:

www.kuiperverzekeringen.nl


82-90

NK HARC 82-90 biedt drie race events in 2020

De grote opkomst op de informatieavond bevestigt dat onze klasse leeft en dat er veel enthousiasme is om er samen een succes van te maken. Met betrekking tot de aanmeldingen voor de Historische Grand Prix (4-6 september) en de 'Voorjaarsrace' bij Dick van Elk (9-10 oktober) het volgende. Detailinformatie over beide events vind je in de presentatie. Omdat wij verwachten dat er meer interesse is dan startplaatsen, hebben wij 'spelregels' opgesteld. Dit zijn:

· Deelname aan de HGP betekent ook deelname aan de 'Voorjaarsrace'
· Inschrijfkosten voor beide events samen zijn 1.100 euro in plaats van 1.200 euro (HARC geeft korting van 100 euro)
· Inschrijving is pas definitief als de inschrijfkosten zijn voldaan
· Rijders van NK HARC 82-90 hebben voorrang op geïnteresseerden
· Nederlandse rijders hebben voorrang op eventuele buitenlandse (groepen van) rijders
· Voor inschrijvingen het formulier compleet invullen (deze informatie is verplicht, dus incomplete inschrijvingen kunnen helaas niet worden geaccepteerd). Dit geldt ook voor de rijders die zich eerder al hebben aangemeld.

Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst geregistreerd. mail voor een inschrijfformulier naar:

nk82-90@harc.nl

of neem contact op met het HARC secretariaat. Zoals benadrukt is deelname aan de HGP een unieke kans om het NK HARC 82-90 in één keer goed op kaart te zetten. Als deelname van de NK HARC 82-90 aan de HGP een succes wordt, is er een grote kans dat wij ook in 2021 kunnen deelnemen.

Vriendelijke groet en tot ziens op de HGP!

Jeroen Eijsten, Coördinator NK HARC 82-90, tel +31 6 10 55 20 84

INFORMATIEAVOND


     
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet