V8 Supercars

V8 Supercars: Scott McLaughlin overtreft legendarische Peter Brock in Darwin

Met een derde overwinning vandaag heeft DJR Team Penske-coureur de legendarische Peter Brock overtroffen. De Nieuw Zeelander behaalde tijdens de Darwin Supersprint zijn tweede overwinning dit weekend en heeft nu op de eeuwige ranglijst 50 overwinningen. Twee meer dan V8 Supercarlegende Peter Brock zelfs.


2020 McLaughlin Podium Darwin
50 Overwinningen in de Australische Supercars. Scott McLaughlin heeft de grote man Peter Brock overtroffen. Respect.

Tekst Willem J. Staat
Foto's DJR Team Penske/Tickford/Red Bull/PR/Kelly Racing

2020 Start Darwin
Altijd veel strijd tussen McLaughlin en SVG.

Scott McLaughlin overtreft legendarische Peter Brock in Darwin
Scott McLaughlin wist met 50 Supercar-overwinningen de legendarische Peter Brock op de eeuwige ranglijst te overtreffen. De DJR Team Penske-coureur behaalde dit weekend in de Darwin SuperSprint twee overwinningen.De eerste 38 ronden tellende wedstrijd op zaterdag werd volledig door de DJR Team Penske van McLaughlin beheerst met daarachter Jamie Whincup in zijn kielzog. Scott Pye liet bij de start de motor van zijn DeWalt Holden Commodore afslaan en viel van P8 naar de staart van het veld terug. Pye zou uiteindelijk nog als 13e weten te eindigen.Cameron Waters en James Courtney eindigden resp. als vierde en vijfde. Al in de 5e ronde ging Courtney overigens als eerste van de twee voor zijn stop naar binnen. Waters volgde een ronde later. De beide Mustang-coureurs leverden een fraai gevecht om de derde plek dat uiteindelijk in het voordeel van Cameron Waters uitviel.Scott McLaughlin ging in de achtste ronde voor de eerste maal naar binnen en liet daarbij alleen de achterbanden vervangen terwijl Whincup bij zijn stop gebruikte achterbanden liet aanbrengen.

Daarna bedroeg het verschil tussen de koplopers iets meer dan een seconde. Achter de top 5 werd er door een groepje auto's tot ver buiten de Top 10 om de zesde plek flink geknokt.Bij Shane van Gisbergen werden in de 24e ronde alle vier banden verwisseld zoals hij het overigens tijdens zijn stint had voorgesteld. SVG won er niets mee en moest zijn plek aan David Reynolds prijsgeven. Maar ook die viel terug. SVG eindigde slechts als achtste achter de Mustang van Lee Holdsworth.

2020 Mcl Darwin 1 De concurrentie keek dit weekend alleen maar tegen de achterkant van McLaughlin aan.

De tweede wedstrijd van de Darwin Supersprint leverde eveneens een overwinning voor Scott McLaughlin op. Vanaf pole reed McLaughlin vrijwel alle 38 ronden aan de leiding. Op meer dan 10 seconden achterstand eindigde Shane van Gisbergen in de Red Bull Team Holden Commodore als tweede gevolgd door Scott Pye in DeWalt Holden Commodore. McLaughlin nam direct voor zijn teamgenoot Fabian Coulthard de leiding. Overigens gingen Coulthard en Cameron Waters al in de vijfde ronde voor vers rubber naar binnen en lieten dit slechts aan één kant van de auto aanbrengen. Vervolgens veranderde er weinig. Scott Pye eindigde als derde gevolgd door Fabian Coulthard.Scott McLaughlin: "Ik had een redelijke goede start en zoals altijd is met Shane hard racen waarvan ik genoten heb." SVG: "Ik wist dat Scotty met verse banden zou komen dus ik heb geprobeerd het gat te dichten. Het gat dat we aan het eind hadden is een bewijs zoals die jongens de auto gebouwd hebben." Fabian Coulthard eindigde als vierde.

2020 Waters Darwin
Goed resultaat voor Cameron Waters op zaterdag.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet