Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

Div: Carlo van Dam in Formule 3 en Mégane Trophy

Carlo van Dam komt dit jaar in actie in twee verschillende raceklassen. Naast de Eurocup Mégane Trophy zal de Nederlandse coureur ook meestrijden in de ATS Formule 3 Cup. De rijder uit Vlaardingen kwam hiervoor enkele jaren uit in de Eurocup Formule Renault 2.0.

Tekst: PR

Een kleine twee weken geleden stapte Van Dam voor het eerst in zijn Mégane Trophy-vierwieler. De test op het circuit van Paul Ricard was zijn eerste ervaring met de snelle en wendbare bolide. Nadat de problemen met het terugschakelen door een kapotte sensor waren opgelost, kwam Van Dam op de tweede dag beter uit de verf. Op het snelle en bekende circuit eindigde Van Dam uiteindelijk op de zesde plaats.

carlovandammegane
Carlo van Dam traint op Paul Ricard met zijn Mégane. Foto: PR

Beste rondetijd
Vorige week heeft Van Dam ook op het circuit van Barcelona getest. Op het Spaanse asfalt kon de Nederlander meteen gegevens verzamelen voor mogelijke regenraces, aangezien het hemelwater continu met grote hoeveelheden naar beneden kwam. Rijdend op gebruikte banden eindigde Van Dam wederom op een zesde positie. Op de tweede dag klokte hij de beste rondetijd.

"Ik ben ontzettend blij dat ik dit jaar naast de ATS Formule 3 Cup ook in de Eurocup Mégane Trophy zal uitkomen’’, meldt Van Dam. "Dit ‘bommetje’ is te vergelijken met een DTM-bolide. De reactiesnelheid is echt gigantisch.’’

Spektakel
Afgelopen jaar heeft van Dam tijdens zijn races in de World Series by Renault 3.5 veel wedstrijden van de Mégane Trophy kunnen bekijken. "Dat was altijd een spektakel van de eerste tot en met de laatste minuut. Naast mijn ambities om dit seizoen voor een topklassering te gaan, verheug ik me in het bijzonder op de vele deur aan deur gevechten waar deze klasse absoluut garant voor staat.’’

In de ATS Formule 3 Cup wordt Van Dam na drie jaar herenigd met Van Amersfoort Racing. De 21-jarige coureur mikt dit seizoen op de titel in deze klasse.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet