IndyCar

Indycar: Meest trieste Carburetion Day in Indy 500 geschiedenis

De laatste dag voorafgaande aan de Indy 500 waarin de coureurs de laatste afstellingen aan hun auto's kunnen verrichten wordt traditioneel op vrijdag voorafgaande aan de Indy 500 gereden. De meeste trieste Carburetion Day ooit.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2020 Laatste voorbereidingen
De laatste voorbereidingen voor alleen maar een TV spektakel. Hoe triest eigenlijk.....

Meest trieste Carburetion Day in Indy 500 geschiedenis
Lege tribunes, een leeg infield, geen pitcrew competitie en geen interviews met coureurs als voorproefje op de grote wedstrijd. Geen concerten met elektrische dansmuziek. Ook nog eens pech voor Josef Newgarden, die eerder deze week een ooginfectie opliep en nu met antibiotica druppeltjes alweer flink hiervan hersteld is. De enige vrolijke nooit die werd aangekondigd was het feit dat de Indycar tweezitter met Mario Michael Andretti als pace-car zal fungeren en er morgen eigenlijk drie generaties Andretti van start gaan. We wachten met spanning op de finish van de Indy 500 maar ook op de definitieve finishvlag van de Corona pandemie.

Andretti
Drie Andretti's in de openingsronden...

VeeKay
Pitstop oefeningen bij VeeKay.

dames
Buiten de pport toch nog een beetje plezier voor deze jongedames.

beker
En wiens sculptuur prijkt er morgen op deze fel begeerde beker. Is het VeeKay, Andretti, Dixon, of iemand anders? Zondagavond weten we het.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet