Formula E

Formule E: Stoelendans in Formule E gaat door

1- R3I0042
Maximilian Günther is ook in 2021 bij BMW i Andretti Motorsport te zien

De stoelendans in de Formule E blijft maar doorgaan. Na de laatste race in Berlijn namen ROKiT Venturi Racing en Felipe Massa afscheid van elkaar en werd bekend dat Pascal Wehrlein Neel Jani zal vervangen bij Porsche. Vandaag was er nieuws over Maximilian Günther, Alexander Sims en Jérôme d'Ambrosio.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: PR

BMW i Andretti Motorsport bevestigde namelijk vandaag dat Maximilian Günther ook in het zevende seizoen van het ABB FIA Formule E kampioenschap te zien zal zijn. De Duitser, die dit seizoen twee races wist te winnen, weet echter formeel nog niet wie zijn teamgenoot in de tweede BMW iFE.21 zal zijn.

Na twee seizoenen vertrekt Alexander Sims namelijk bij BMW i Andretti Motorsport. De Brit begon dit seizoen sterk met een dubbele pole en een overwinning in Saoedi-Arabië, maar zakte daarna ver terug en eindigde uiteindelijk als 13e in het kampioenschap, met 20 punten achterstand op Günther. Philipp Eng zou volgens collega Sam Smith van The-Race de topfavoriet om Sims te vervangen bij BMW i Andretti Motorsport.
sims
Sims naar Mahindra Racing, maar waarschijnlijk wel gewoon met BMW in de GTs

Sims verdwijnt echter niet uit het kampioenschap, maar stapt over naar Mahindra Racing. Bij het Indiase team vervangt Sims echter niet de in juni opgestapte en volgend jaar bij Porsche rijdende Pascal Wehrlein. Mahindra Racing maakte namelijk bekend dat Jérôme d'Ambrosio komend seizoen geen deel meer zal uitmaken van het team.

Wie naast Sims te zien zal zijn is nog niet bekend, maar Alex Lynn is volgens insiders een grote kanshebber. Lynn reed alle races in Berlijn en was en behaalde in de laatste drie races bijna evenveel punten als D'Ambrosio in het hele seizoen.

2-GT2R9356
Is het einde verhaal voor D'Ambrosio in de Formula E?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet