Mazda MX-5 Cup

Mazda MX-5 Cup: Na spannende virtuele races nu weer het echte werk!

Start

In de afgelopen periode waren diverse Mazda MX-5 coureurs actief in de E-sport Edition. Ontzettend leuk en ook die races waren spannend om te zien. Maar voor een rijder en team gaat er natuurlijk niets boven het echte racen op het circuit. Gelukkig gaat dat komend weekend weer gebeuren, tijdens de Zandvoort Superprix krijgen zij eindelijk weer de wind vol in het gezicht!

Tekst en foto's: PR

Mazda Belgie


Nieuwe deelnemers
Naast de vele rijders die aan hun tweede seizoen in de Mazda MX-5 Cup beginnen zijn er ook weer een aantal nieuwe gezichten. Uit België mogen we Filip Wojtowicz van harte welkom heten en uit Nederland is Melvin van Dam een nieuwe deelnemer. Jerome en Robin Greenhalgh zijn geen onbekenden in de autosport, maar wel in de Mazda MX-5 Cup. Als rijders in de Supercar Challenge zagen zij de fantastische races en waren daarvan zo gecharmeerd dat zij nu zelf aan de start verschijnen. Maar ook een alleskunner verschijnt dit keer aan de start in de Mazda MX-5 Cup. Pim van Riet heeft in zo'n beetje elk type auto wel met succes gereden en is zo benieuwd naar de Mazda MX-5 dat hij dit ook op zijn palmares wil bijschrijven.

Berry-strijd

Weer genieten

John Hoogland mocht al een keer proeven aan de mooiste Nederlandse open wagen klasse en op Circuit Zandvoort gaat hij dat een vervolg geven. Dat ook Berry en Dick van Elk weer op de grid staan zal niemand verbazen. De V-Max organisatoren genieten zoveel van deze heerlijke racer dat ze elke gelegenheid om achter het stuur te kruipen aangrijpen.

Kiraly-trein

Titelkandidaten
De titelstrijd zal op zeker weer spannend worden. András Király is er op gebrand om regerend kampioen Marcel Dekker de titel af te pakken, maar is daarin zeker niet de enige. Wat te denken van Dirk Warmerdam, die vorig seizoen al enkele races won en zeker tot kanshebber gerekend moet worden.

480-mt-mo-cz

Junioren op titeljacht

Maar de jonge garde staat te popelen om het de oudgedienden moeilijk te maken. Junior kampioen Maxime Oosten wil zijn puike prestaties van afgelopen jaar nu in het algemeen klassement voortzetten. En ook zijn vriend en teamgenoot Milan Teekens gaat zeker van zich laten horen. Zullen de jonkies zich inderdaad in de titelstrijd kunnen mengen?

Gevecht

Tijdschema

De Mazda-rijders gaan in de 20 minuten durende kwalificatie op zaterdag om 14 uur bepalen wie de eerste poleposition voor zich gaat opeisen.
Beide races staan voor zondag op het programma. Race 1 over 30 minuten start om 11.15 uur, de tweede race met dezelfde lengte om 16.45 uur.

Wie er komend weekend op Zandvoort bij wil zijn moet snel zijn. Via deze website zijn er nog enkele toegangskaarten beschikbaar. Gezien de huidige situatie is uiteraard alles onder voorbehoud.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet