Supercar Challenge

Supercar Challenge: 27 maart 2001 - Spectaculaire eerste race Dutch Supercar Challenge

supercar-challenge-2001-15

Iedereen die popelt om de Supercar Challenge powered by Hankook weer in actie te zien kan opgelucht adem halen; we gaan weer racen. Voor het 20-jarig jubileumjaar staat er voor de Supercar Challenge een mooi weekend op Circuit Zandvoort te wachten. Aanstaande zaterdag rond 14:35 uur gaat de eerste race van dit merkwaardige seizoen van start. Maar hoe ging het er ook weer aan toe tijdens de eerste race van 27 maart 2001? Hierbij het originele verhaal dat wij toen publiceerden.


Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Gerrie Hoekstra

supercar-challenge-2001-3


De eerste race van de Dutch Supercar Challenge is verreden op het TT Circuit Assen. Maar liefst 43 auto's verschenen aan de start, de totaalzege ging naar Bob en Diederik Sijthoff met hun Marcos Mantis.

supercar-challenge-2001-4

De Dutch Supercar Challenge is de opvolger van de Super Car Cup. De kenmerken van de Dutch Supercar Challenge zijn een goedgevuld startveld met mooie, snelle auto's en spectaculaire races. De klasse behoort tot de favorieten van de circuitbezoekers. De Dutch Supercar Challenge is onderverdeeld in zes klassen.

supercar-challenge-2001-13

supercar-challenge-2001-14

Tijdens de kwalificatietrainingen op het TT Circuit Assen waren de Marcos-rijders het snelst. De equipe Peter van der Kolk / Cor Euser reed de snelste tijd met een Marcos Mantis, voor de equipe Rob Knook / Pieter van Soelen. René Snel reed de derde tijd met zijn nieuwe Porsche GT3 RS.

supercar-challenge-2001-2

In de 65 minuten durende race gebeurde er een heleboel. In de opwarmronde viel de Marcos Mantis van Bob en Diederik Sijthoff stil met computerproblemen. Vader en zoon wisten de auto toch aan de praat te krijgen en zegevierden in de race. Van der Kolk en Euser ontbraken op de startgrid, zij eindigden als achtentwintigste. Herman Buurman, gestart vanaf de zevende startpositie, lag met nog enkele ronden te gaan op kop toen zijn Marcos Mantis stilviel. Buurman werd nog als veertiende geklasseerd.

supercar-challenge-2001-5

Rob Knook en Pieter van Soelen kwamen als eerste over de finish, zij werden na afloop echter gediskwalificeerd vanwege inhalen onder geel. Zo ging de zege naar Sijthoff / Sijthoff, voor de equipe Hans de Groot en Toon van de Haterd (Marcos Mantis).


supercar-challenge-2001-10


supercar-challenge-2001


René Snel werd derde met zijn Porsche GT3 RS. Arthur Janssen won de klasse Sport I met zijn BMW M3 E30, hij had het de hele race aan de stok met zijn teamgenoot Arjen Vels (BMW Compact 2,8). Vels viel in de eindfase uit zonder benzine.

supercar-challenge-2001-9

Nico Been zegevierde in de klasse Sport II met zijn Renault 5 GT Turbo. Henry Wallaard won met zijn Porsche 911 de klasse Supersport. Nol Köhler lag op kop met zijn BMW Z3 3,2 tot ook hij uitviel met benzinegebrek. De Dutch Supercar Challenge wordt dit seizoen ondersteund door de klassesponsors Dunlop en Ooperon (telecommunicatie).

supercar-challenge-2001-11

Uitslag:
1. Bob Sijthoff / Diederik Sijthoff, Marcos Mantis, 39 ronden,
2. Hans de Groot / Toon van de Haterd, Marcos Mantis (tevens winnaar Marcos Mantis Challenge),3. René Snel, Porsche GT3 RS.

Winnaar Supersport klasse:
Henry Wallaard, Porsche 911, 37 ronden.

supercar-challenge-2001-7

supercar-challenge-2001-8

Winnaar Sport I:
Arthur Janssen, BMW M3 E30, 38 ronden.

Winnaar Sport II:
Nico Been, Renault 5 GT Turbo, 36 ronden.

supercar-challenge-2001-12

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet