VLN

Div: Robin Frijns in Car Collection-Audi voor 24 Uur Nürburgring

200818 Audi
Samen in de DTM, de Formule E en nu ook in de 24 Uur op de Nürburgring: vlnr Nico Müller, Robin Frijns en René Rast

Na het tweede optreden van de DTM op de Lausitzring van komend weekeinde heeft Robin Frijns volgende week een keer een weekeindje vrij. Daar kan hij maar beter goed van genieten, want de vier weekeinden daarna mag hij weer vol aan de bak: drie keer met de DTM, achtereenvolgens op het TT-Circuit Assen en twee keer achter elkaar op de Nürburgring, en dan tijdens de 24-uursrace op de Nürburgring, waar hij opnieuw voor Audi in actie komt. Het merk maakte vandaag de rijdersbezetting van de drie fabrieksauto's voor de klassieker in de Eifel bekend. Frijns vormt daarbij een kwartet met Mirko Bortolotti, Christopher Haase en Markus Winkelhock. Hun R8 zal met fabriekssteun worden ingezet door het Car Collection-team.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Net als vorig jaar bestaat de inbreng van Audi tijdens de 24-uursrace op de Nürburgring uit drie fabriekauto's. De drie Duitse teams Phoenix Racing, op een steenworp afstand van het circuit gevestigd, Land Motorsport en Car Collection Motorsport zetten elk een R8 in. Audi vaardigt twaalf fabrieksrijders af, vier voor elke auto. Onder hen bevinden zich maar liefst negen eerdere winnaars van de 24-uursrace in de Eifel. In totaal won Audi sinds de start van het GT3-tijdperk met de R8 de Duitse race maar liefst vijf keer.

Het team Car Collection van Peter Schmid trad vorig jaar voor het eerst als fabrieksteam aan en eindigde destijds als derde. Markus Winkelhock en Christopher Haase rijden opnieuw samen. Marcel Fässler en René Rast maken dit jaar geen deel uit van het team, zij worden vervangen door Robin Frijns en Mirko Bortolotti. De Italiaan maakte voor dit jaar de overstap van Lamborghini naar Audi.

Voor het Audi Sport Team Land, in 2017 winnaar, rijden Mattia Drudi, Kelvin van der Linde, Christopher Mies en René Rast. Voor het Audi Sport Team Phoenix Racing, dat na de winst van vorig jaar als titelverdediger in actie komt, rijden DTM-kampioenschapsleider Nico Müller, de Duitse routinier Frank Stippler en de beide Belgen Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch. Stippler, Vervisch en Vanthoor maakten ook vorig jaar al deel uit van het team, waar nu Nico Müller de plek inneemt van Pierre Kaffer.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet