Supercar Challenge

Supercar Challenge gaat komend weekend eindelijk weer racen!

20190713 RL2 9244

Wat een geduld heeft iedereen met een racehart moeten hebben. Coureurs, teams, V-Max Racing Management, maar zeker ook de fans hebben flink wat teleurstellingen moeten verwerken. Maar nu is het eindelijk zover! Vanaf vrijdag 21 augustus gaat de Supercar Challenge het circuit weer op. Ongetwijfeld hebben de coureurs nog meer zin om op het gas te gaan. Het seizoen start op het vernieuwde Circuit Zandvoort, waar de rijders voor het eerst een race gaan rijden door onder meer de twee kombochten. We zijn er meer dan klaar voor!

Tekst en foto's: PR

Tijdens de Zandvoort Superprix komen de divisies GT, Supersport 1 & 2 en Sport allemaal in actie om te strijden voor de zeges in hun klasse én overall. Op de lijst met deelnemers zien we naast vertrouwde namen ook weer enkele nieuwe coureurs. Soms in verrassende combinaties en ook weer met nieuwe auto's. Het programma is gecombineerd met de DNRT, die nadat Circuit Zolder annuleerde de Supercar Challenge onderdak bood in dit evenement.

20190714 RL2 0485

GT Divisie (+ 3.4 kilo per HP)
Regerend GT-kampioen John de Wilde krijgt geduchte concurrentie van Bob Herber, die zijn Porsche dit seizoen heeft verruild voor een Lamborghini Super Trofeo. Daarnaast zal De Wilde zijn handen er vol aan hebben om de Marc II V8 van Cor Euser achter zich te houden. Ook vanuit Porsche komt de druk op de sympathieke Belg te staan, want Daan Meijer en Huub van Eijndhoven besturen beide een 991 GT3 Cup en zij lieten al eerder zien om de zege te kunnen strijden. Ook andere GT-rijders zullen er op gefixeerd zijn om zich bij deze late seizoensopener in de voorhoede te laten zien, dus de strijd in GT wordt zeker fel.

20190713 RL2 9287

Supersport 1 (+ 4.1 kilo per HP; max. 6 cilinders)
Titelverdediger Dennis de Borst heeft dit seizoen een nieuwe teamgenoot én een nieuwe auto. Lorenzo van Riet gaat De Borst in een Hyundai i30N vergezellen op jacht naar een nieuwe titel in Supersport 1. Ook dit seizoen is SS1 de grootste divisie en met de vele ervaren deelnemers, zoals René Steenmetz en Stephan Polderman, Ted van Vliet, Ruud Olij, Marcel van de Maat, Martijn Kool en Michael Verhagen, Oscar Gräper en Henry Zumbrink en vele anderen wordt de titelstrijd ongetwijfeld hevig.

20190714 RL3 2414

Supersport 2 (+ 4.8 kilo per HP)
In de Supersport 2 ontbreken de regerend kampioenen Maxime Oosten en Milan Teekens. De jonge rijders fixeren zich dit seizoen op het kampioenschap in de Mazda MX-5 Cup. Maar ook nu zullen er een aantal Zilhouette Cup auto's aan de start verschijnen.Onmder andere van Bernard Blaak, die vorig seizoen al eens meereed in de SS2 en dat beviel zo goed dat hij ook op Zandvoort aan de start verschijnt. De Zilhouettes krijgen onder meer concurrentie van een equipe uit Oekraïne.

20190713 RL3 1637

Sport (+ 5.6 kilo per HP; max. 2.500 cc en max. 4 cilinders)
In de Sport divisie gaan Chris Voet en Bart van den Broeck naar verwachting hoge ogen gooien. De vriendelijke Belgische equipe greep vorig seizoen nipt naast de titel, maar liet in de Peugeot RCZ Cup met constante prestaties zien dat zij zeker als titelkandidaat gezien moeten worden. Dan zullen ze echter wel Henk Tappel moeten verslaan. De Assenaar is nog niet 100% zeker van deelname aan deze eerste race. Vorig seizoen was Tappel dankzij veel zeges lang titelkandidaat, maar viel te vaak uit om en dat elimineerde zijn kansen. Danny Wagtmans had afgelopen seizoen veel tegenspoed, maar is er gelukkig weer bij en zal er op gebrand zijn te laten zien wat hij in de Ford Focus Silhouette in zijn mars heeft. Estella van der Wiel heeft de BMW ingeruild voor een Seat Ibiza Cupra en heeft als teamgenoot de snelle Tom van der Zwet. Dit jonge duo zou wel eens voor een verrassing in de Sport divisie kunnen zorgen.

Tijdschema
Op vrijdag 21 augustus staat de kwalificatie van de Supercar Challenge op het programma om 18:30 uur.
De eerste race over 60 minuten wordt gereden op zaterdag 22 augustus om 14.35 uur, de tweede race start op zondag 23 augustus om 15.05 uur, eveneens over 60 minuten.

Wie er komend weekend op Zandvoort bij wil zijn moet snel zijn. Via deze website zijn nog enkele toegangskaarten beschikbaar.
Gezien de huidige situatie is uiteraard alles onder voorbehoud.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet