GT

GT: ADAC GT Masters achter de schermen op de Nürburgring

Dit weekend het tweede ADAC GT Masters weekend op de Nürburgring. Na bijna een jaar afwezigheid op de circuits was het voor uw redacteur ook even wennen. De wereld is toch wel even iets anders geworden.

2020 NB

Tekst en Foto's Willem J. Staat


2020 Banden
Creatieve social distancing op de terrassen in het dorp.

ADAC GT Masters achter de schermen op de Nürburgring
We racen weer alsof er niets veranderd is. Maar liefst auto's ingeschreven voor de ADAC GT Masters dit weekend. Zelfs de fans zijn zaterdag en zondag welkom. Ook al worden er maar 5000 per dag toegelaten. De wereld om ons heen is echter behoorlijk veranderd. Dat merkte ik gisteravond ook in het dorp. Een aantal gastronomische gelegenheden hebben hun keukens voorlopig gesloten. Dus het is wat moeilijker om de inwendige mens op lokatie te versterken...Dat de Formule 1 dan hier weer onderdak heeft gevonden maakt voor veel horeca toch weer goed. "Wij komen dan nog een beetje op ongeveer 50/75 procent van onze jaaromzet van vorig jaar te zitten" aldus de eigenaar van een etablissment in het dorp. Ooit was het anders.

2020 Concept
Een duidelijk paddock boodschap.

Voor de mediavertegenwoordigers zijn er strenge maatregelen. Eén richtingsverkeer in alle looprichtingen. Je kunt maar op één manier naar binnen en naar buiten. Elkaar kruisen is ten strengste verboden. Uw redacteur heeft het privilege om in de pitlane te werken. Je kunt er van alles doen, behalve de pitbox zelf betreden. Dit wordt niet getolereerd.


2020 Rutronik Bij Rutronik Racing mogen de fans via Instagram nu ook de interne teambesprekingen meebeleven. Een mooie geste voor diegenen die helaas thuis moeten blijven.

Teamfotografen blijven overigens bij hun team en komen dan weer niet in het mediacentrum. Behalve dat je overal langs de baan verplicht bent om een mondkapje te dragen is er weinig veranderd, zolang je je maar aan de door de organisatie uitgestippelde routing houdt.....

Overigens was in de beide vrije trainingen de Rutonik Racing Audi R8 LMS van de regerende kampioenen Kelvin van der Linde/Patric Niederhauser overigens het snelst. Het kampioensteam van Rutronic Racing biedt overigens een interessant insight achter de coulissen dit weekend. Op het instagram kanaal @rutronik_racing kunnen de fans achter de schermen meegenieten van een blik achter de schermen.

2020 Lynx and Co
Diverse WTCR teams vandaag op de Nordschleife aan het testen.

Valerie Priszlinger, social Media Manager bij Rutronik Racing: "Samen met de ADAC hebben wij ondanks de nog steeds geldende beperkingen iets bedacht. Wij wilden de fans naast de TV uitzendingen nog meer informatie bieden." De fans kunnen dan meegenieten van een strategische bespreking, rijdersbespreking, data-analyse en technische videos. De eerste uitzending begon vanmiddag om 16.00u

2020 Mondkapjes Fun Pitlane
Mondkapjes fun in de pitlane.

100E ADAC GT Masters voor Jens Klingmann. Een klein jubileum voor Jens Klingmann a.s. zondag, dan rijdt de door BMW Motorsport aan MRS uitgeleende coureur zijn 100e ADAC GT Masters wedstrijd. Klingmann debuteerde in 2009 in de ADAC GT Masters, won negen wedstrijden en behaalde vier poles..Overigens rijdt Klingmann dit weekend samen met de Zweed Erik Johannson, afkomstig uit het BMW Junior programma en vorig jaar ook al voor MRS in het Italiaanse GT kampioenschap actief.

2020 Lamborghini
Met de Lambo was het ook niks voor "The Hulk" geworden toch?

De mcchip-dkr Lamborghini Huracan GT3 Evo van Heiko Hammel en Danny Kubasik werd vanwege een te hoge motortemperatuur vandaag teruggetrokken.

2020 Montoya
Sebastian Montoya, inderdaad de zoon van, dit weekend op de Nürburgring in actie.

Ook het Premapowerteam is met drie auto's weer teruggekeerd. Sebastian Montoya, de zoon van tweevoudig Indy 500 winnaar Juan Pablo Montoya, is op de Nürburgring eveneens van de partij. De 14-jarige rookie kwalificeerde zich voor de eerste wedstrijd als zevende terwijl zijn teamgenoot G.Mini de pole veroverde. Voor de tweede wedstrijd kwalificeerde de kleine Montoya zich als negende terwijl de Brit Johnny Edgar voor het team van Frits van Amersfoort de pole veroverde.

2020 Niels
Als Niels Langeveld net zo hard gaat als hij sprint dan hebben we er alle vertrouwen in.

In de eerste GT4 training was de Schütz Motorsport van Marvin Dienst het snelst terwijl de tweede door Luca Trefz met een HTP Winward beheerst werd. De zusjes Kreutzpointner lieten in de eerste training de elfde tijd noteren.

2020 Indy
Just Follow Indy Dontje.

Een aantal VLN- en WTCR teams zoals Cometoyou en Lynx Racing waren vandaag eveneens op de Nordschleife actief. Gastrijder Norbert Michelisz kon tussen de trainingssessies tussen de Nordschleife en het GP circuit heen en weer sprinten. Overigens was Michelisz in beide vrije trainingen de snelste man evenals in de kwalificaties.

2020 Michelisz
Norbert Michelisz snel op het GP circuit en tussendoor nog even testen op de Nordschleife....
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet