Sportscars

Sportscars: Aubry en Algarve Pro Racing missen WEC 6U Spa-Francorchamps

25 Oreca 07 Gibson ALGARVE

Gabriel Aubry (Jackie Chan DC Racing) en Algarve Pro Racing zullen dit weekend de Total 6 Hours of Spa-Francorchamps missen. De Fransman en drie leden van het Portugese team zaten al in zelfisolatie, maar ook de tweede PCR-test was positief, waardoor deelname aan de zesde ronde van het FIA World Endurance Championship niet mogelijk is. Aubry zou in België samen met Ho-Pin Tung en Will Stevens rijden.
 
Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)

Foto: PR
 
Na de positieve eerste test voor Aubry werden alle mensen met wie hij nauw contact had gehad in quarantaine geplaatst. Het ging daarbij om drie leden van JOTA Sport, 16 van Algarve Pro Racing, drie mensen van bandenleverancier Goodyear en een monteur van Rebellion Racing. 

 
Van alle testresultaten kwamen drie bij Algarve Pro Racing positief terug, alle andere testresultaten waren negatief. Het Portugese team blijft in quarantaine in het hotel en kan daarom niet deelnemen aan de Total 6 Hours of Spa-Francorchamps. Uit voorzorg heeft de organisatie besloten dat ook alle anderen die werden getest geen toegang hebben tot de paddock, in quarantaine blijven en dat ze op een later moment opnieuw worden getest.
 
"Ik ben erg verdrietig en het spijt me dat ik dit weekend niet samen met mijn teamgenoten kan vechten. Ik wens hen het beste voor deze race. In de tussentijd zal ik alle WEC procedures blijven volgen en hopelijk ben ik terug voor de volgende ronde van de ELMS," aldus Aubry.


 
De Fransman liet weten dat hij geen klachten had en op eigen verzoek was getest. "Nadat ik te horen kreeg dat iemand die ik onlangs had gezien COVID-19 had, heb ik onmiddellijk besloten om me in Frankrijk te laten testen. Aangezien ik nooit symptomen heb gehad, ben ik teruggegaan naar Spa-Francorchamps. Kort na aankomst werd mij meegedeeld dat de uitslag van de test positief was. Een tweede test werd uitgevoerd in Spa en gaf een zelfde, positief resultaat", aldus Aubry.
 
Naar verwachting zal Ryan Cullen de plaats van Gabriel Aubry innemen bij Jackie Chan DC Racing. Cullen reed afgelopen weekend nog op Spa voor DragonSpeed en reed de afgelopen seizoenen voor United Autosports en Algarve Pro Racing in de LMP2-klasse. De Ier stond tijdens de tweede vrije training al op de aangepaste deelnemerslijst, maar reed nog geen meter in de auto.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet