Formula E

Formule E: Teleurgestelde Massa keert Formule E de rug toe

1-SB1 3569
Na twee seizoenen Formule E werpt Felipe Massa de handdoek in de ring
 
Felipe Massa en ROKiT Venturi Racing hebben na afloop van de laatste wedstrijd van het Formule E-seizoen bekend gemaakt niet met elkaar verder te gaan. De Braziliaan behaalde dit seizoen slechts drie punten en wist in slechts twee van de elf races in de top tien te finishen.
 
Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: FIA Formula E
 
Felipe Massa maakte vorig seizoen zijn debuut in de Formule E, maar wist nooit echt te imponeren. In twee seizoenen Formule E wist Massa in totaal slechts 39 punten te verzamelen en eindigde hij één keer op het podium, vorig seizoen in Monaco. Van alle coureurs die het hele seizoen in actie kwamen wisten alleen Oliver Turvey en Nico Müller dit seizoen minder punten te pakken.
 
"Een team verlaten is nooit een makkelijke beslissing. De afgelopen twee seizoenen zijn voor ons allemaal een grote leercurve geweest en helaas hebben we om verschillende redenen niet helemaal bereikt wat we hoopten", aldus een teleurgestelde Massa na afloop van de laatste race.
 


"Desondanks is het erg leuk geweest en ik wens het team alleen maar veel succes voor de toekomst. Ik kijk er naar uit om te zijner tijd mijn toekomstplannen aan te kondigen", zo vervolgde de Braziliaan, die eerder deze week al liet weten dat de Formule E in zijn ogen minder leuk was dan vorig seizoen.
 
Teambaas Susie Wolff, die eerder bij Williams met Massa samenwerkte, bedankte Massa voor zijn bijdrage. "Felipe heeft het team veel gebracht. Het hebben van iemand met zijn profiel, kaliber en ervaring hielp om het team vooruit te helpen. Ik heb veel respect voor Felipe. Het was een plezier om weer met hem samen te werken en ik wens hem het allerbeste voor de toekomst." Wie Massa in seizoen zeven van de Formule E gaat vervangen is nog niet bekend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet