Sportscars

Sportscars: Positieve coronatest voor Gabriel Aubry op Spa

Gabriel-Aubry-WEC-Austin-2020 04

Gabriel Aubry doet dit weekend mogelijk niet mee aan het FIA World Endurance Championship op Spa-Francorchamps. 
De Fransman zit in zelfisolatie, nadat een coronatest voorafgaande aan de zesde wedstrijd van het seizoen 2019-2020 een 'verdachte' positieve uitslag gaf. In afwachting van de uitslagen van een tweede test blijft Aubry in isolatie.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: DPPI/PR

De organisatie van het FIA WEC maakte vanmiddag dat Aubry, die dit weekend samen met Ho-Pin Tung en Will Stevens op de Jackie Chan DC Racing Oreca 07 is ingeschreven, bij een eerste test voorafgaand aan het weekeinde als 'verdacht positief' naar voren kwam. De Fransman is daarop in zelfisolatie gegaan. Naast Aubry zijn ook teamleden van Algarve Pro Racing Team in zelfisolatie gegaan. De Fransman reed afgelopen weekend voor het Portugese team in de European Le Mans Series. Of er ook bij JOTA Sport mensen in zelfisolatie zijn gegaan is niet bekend. JOTA Sport runt de Jackie Chan DC Racing Oreca in het FIA WEC.

Volgens opgave van de organisatie heeft Aubry vanochtend nieuwe tests ondergaan en zijn alle nauwe contacten geïdentificeerd en in quarantaine geplaatst, in afwachting van de testuitslagen. Het is nog niet bekend welke gevolgen een tweede positieve test zal hebben. Het FIA WEC zal nadere informatie geven nadat de resultaten bekend zijn. De eerste vrije training voor het FIA WEC begint vanmiddag om 16.25 uur.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet