IndyCar

Indycar: US Space Force kondigt partnership met Ed Carpenter voor Indy 500 aan

Vanmorgen werd bekend gemaakt dat de US Space Force voor de Indy 500 een partnership met het team van Ed Carpenter Racing voor de Indy 500 heeft aangekondigd. Het is in de VS overigens de zesde tak van het Ministerie van Defensie. Vanmorgen onthulde generaal John W. Raymond, Chief of Operations de No 20 Space Force Dallara Chevrolet met Ed
Carpenter.

2020 Ed Indy 500

Tekst Willem J. Staat
Foto ECR

US Space Force kondigt partnership met Ed Carpenter voor Indy 500 aan
Tijdens de Indy 500 zal de ECR Dallara Chevrolet in de kleuren van de US Space Force gespoten zijn. Met "the Greatest Spectacle in Racing" willen Ed Carpenter en zijn ECR team in het gehele land het bewust zijn van de US Space Force vergroten.

De missie van de US Space Force is om de belangen van de VS tegen agressie te beschermen en ruimte-operaties uit te voeren.

"De betrokkenheid van de Amerikaanse ruimtemacht is gecentreerd rond de gedeelde STEM Principes, teamwork en snelheid van onze organisaties" aldus majoor Jason Wyche, hoofd van de Air Force and Space Force Recruiting National Marketing Branch. "Bovendien geeft het partnership de Amerikaanse Space Force de mogelijkheid om een groot aantal potentiële klanten en influencers via de media voorafgaande aan de wedstrijd te bereiken" vult Wyche aan.

Met 184 starts is Ed Carpenter één van de meest ervaren Indycar-rijders, die zich nu alleen nog op de ovals concentreert. Ed begon zijn 18e Indycarseizoen met een Top 5 Finish op de Texas Motor Speedway. In de laatste zeven jaar startte Ed Carpenter maar liefst vijfmaal vanaf de eerste startrij. In 2013 en 2014 mocht hij vanaf pole vertrekken. In 2018 werd Ed op de eeuwig durende ranglijst de derde coureur die drie of meer poles op zijn CV mocht bijschrijven. In 2018 eindigde hij zelfs als tweede.

Carpenter is erg verheugd dat hij de kans heeft gekregen om namens de US Space Force te mogen racen. Ed Carpenter: "Dit is zo'n spannende dag met de onthulling van deze prachtige Dallara Chevrolet van de Amerikaanse ruimtevaartmacht waarmee ik op 23 augustus de Indy 500 zal rijden. Het is echt een eer om de mannen en vrouwen van de nieuwste militaire tak van de VS te mogen vertegenwoordigen Ook al vindt de Indy 500 dit jaar niet op Memorial Day plaats. Er is geen betere manier om de gloednieuwe Amerikaanse ruimtemacht te demonstreren!"

Nog maar twee weken geleden presenteerde de US Space Force ofwel de Amerikaanse ruimtevaartmacht haar logo en motto uit. Beiden prominent op de No 20 Dallara Chevrolet aanwezig. Het Delta symbool werd in 1961 voor het eerst gebruikt en is een eerbetoon aan de Amerikaanse luchtmacht en ruimtevaart. De zilveren buitengrens van de Delta staat voor verdediging en bescherming van alle tegenstanders uit het ruimtedomein. In het midden van de Delta staat de Polaris ster die de kernwaarden van de missie symboliseert.

Het motto van de US Space Force luidt Semper Supra (ofwel Altijd Boven) en vertegenwoordigt de handhaving en het behoud van de Amerikaanse vrijheid van operaties in het ruimtedomein.Naast Ed Carpenter verdedigen Rinus VeeKay en Conor Daly tijdens de 500 mijl op 23 augustus a.s. de kleuren van het ECR Team.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet