Sportscars

Sportscars: ELMS-organisatie verplaatst vier-uursrace van Barcelona naar Paul Ricard

200807 ELMS Ricard


De op 29 augustus geplande vier-uursrace van de European Le Mans Series op het Circuit de Barcelona Catalunya gaat niet door. In plaats daarvan wordt er geracet op het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet, waar de ELMS op 19 juli ook al een race afwerkte. Dat maakte de organisatie van de serie bekend in Spa-Francorchamps, waar dit weekeinde de tweede race van het verlate ELMS-seizoen 2020 gehouden wordt.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: ELMS

In de noordoostelijke hoek van Spanje gaat het nog steeds niet goed met het aantal coronabesmettingen, reden waarom de regio door veel landen inmiddels als 'oranje' is gekenmerkt. "De situatie in Catalonië is dusdanig dat maatregelen bij terugkeer als een quarantaine gerechtvaardigd zijn", stelt Gérard Neveu, directeur van de European Le Mans Series. "We willen teams een paar weken voor de 24 Uur van Le Mans niet in zo'n situatie brengen. Daarom hebben we in goed overleg met de circuits van Barcelona en Paul Ricard besloten om de race naar Frankrijk te verplaatsen."

In Le Castellet is er sprake van een tweedaags evenement op vrijdag en zaterdag, met een collectieve test op de donderdag daaraan voorafgaand. Een week na de oorspronkelijk geplande vier-uursrace in Barcelona staat de Hankook 24H BARCELONA op het programma. Eerder al, op 16 augustus, staat op het Circuit de Barcelona Catalunya de Spaanse Formule 1-Grand Prix gepland. Wat er met deze evenementen gebeurt, is nog onzeker.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet