Sportscars

Sportscars: Beitske Visser beleeft prototype-première in ELMS Spa-Francorchamps

200806 Beitske Visser
Na formulewagens en GT's nu een LMP2-prototype voor Beitske Visser

Beitske Visser start komend weekeinde met een LMP2-prototype van het Franse Richard Mille Racing Team tijdens de vier-uursrace voor de European Le Mans Series op het circuit van Spa-Francorchamps. Gisteren deed ze tijdens een test de eerste ervaringen met de Oreca 07-Gibson op. "Heel gaaf! Ik had nog nooit eerder in een prototype gereden, dus ik ben blij dat ik deze kans krijg", zei Visser tegenover AUTOSPORT.NL na haar eerste ervaring.

Tekst: René de Boer
Foto's: BMW Motorsport, United Autosports

Oorspronkelijk stond Katherine Legge voor het team van Richard Mille ingeschreven, maar na haar crash onlangs tijdens het testen op Circuit Paul Ricard is de Britse nog niet zodanig hersteld dat ze alweer kan rijden. "Via 'Women in Motorsport', waar ik al een jaar mee verbonden ben, ontstond zo het contact met het team en zo kwam ik daar terecht", aldus Visser. Ze zal op Spa-Francorchamps de auto delen met de Colombiaanse Tatiana Calderón en de Braziliaan André Negrão, tegen wie Visser ook ooit nog reed in de Formule Renault 3.5.

Volgens de Franse collega's van Endurance-Info legde Visser gisteren tijdens de test 31 ronden af, waarbij de door haar gereden tijden in de buurt lagen van die van Calderón. "De auto heeft behoorlijk wat downforce, het was een mooi gevoel om daarmee door Eau Rouge en de Raidillon op te rijden", aldus Visser.

200806 ELMS United
United Autosports gaat ondermeer met Job van Uitert op jacht naar de derde opeenvolgende zege in Spa

De Nederlandse inbreng tijdens de vier-uursrace is uiterst beperkt, want naast Beitske Visser komt alleen Job van Uitert nog in actie. Hij vormt bij het Britse team United Autosports een trio met de Amerikaan William Owen en de Brit Alex Brundle. Natuurlijk heeft het team volop rugwind, nadat de vorige ELMS-race op Paul Ricard resulteerde in de overwinning. Bovendien won United Autosports met Filipe Albuquerque en Phil Hanson in 2018 en 2019 de LMP2-klasse in Spa. Nyck de Vries, die met de G-Drive-Oreca tijdens de vorige race op Paul Ricard als tweede geklasseerd werd, ontbreekt dit weekeinde uiteraard vanwege zijn verplichtingen als fabriekscoureur voor Mercedes in de Formule E in Berlijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet