V8 Supercars

V8 Supercars: Wedstrijd in Darwin voorlopig een week uitgesteld

Het vijfde en zesde weekend van het Supercars kampioenschap a.s weekend op Hidden Valley Raceway in Darwin is voorlopig een week uitgesteld waarbij de mogelijkheid bestaat dat de tweede wedstrijd in het midden van de week zal plaatsvinden.


Tekst Willem J. Staat
Foto's Kelly Racing

2020 Bush busch
Nomandenbestaan voor de meeste Supercar teams......tegenwoordig.

Wedstrijd in Darwin voorlopig een week uitgesteld
De komende dagen worden de teamleden en rijders van de Supercar teams geïsoleerd in een nabij gelegen hotel zoals dat bij de wedstrijden in Sydney plaatsvond. Op advies van de lokale autoriteiten werd de Supercars-organisatie gedwongen haar wedstrijden vanwege het COVID-19 virus voorlopig een week uit te stellen.

2020 Inpakken
Bij Kelly Racing moest men spoed de werkplaats verlaten want anders zou het kampioenschap voor het team in rook opgaan.

Sean Seamer van de Supercars-organisatie: ""Deze beslissing is genomen om ervoor te zorgen dat we de gezondheid en het welzijn van al onze mensen en de bredere gemeenschap in Northern Territory beschermen vóór de BetEasy Darwin Triple Crown.

2020 Werkplaats 2 Het team vond onderdak in een loods nabij Seaworld. Geen ideale situatie. 

"We willen de regering en gezondheidsautoriteiten van NT bedanken voor hun samenwerking met Supercars bij het ontwikkelen van een plan waarmee we verder kunnen gaan met de noordelijke route van ons kampioenschap."

De afgelopen weken moesten al vijf Supercars teams met spoed naar een andere Australische Staat verkassen. De teams van Kelly Racing, Tickford, Walkinshaw Andretti, Penrite vonden voorlopig onderdak in het Seaworld Complex aan de Gold Coast. Ook verkeren de meeste teams en een aantal rijders in de wetenschap dat ze voorlopig niet naar huis terug kunnen keren en zeker tot aan de Bathurst 1000 een soort nomaden bestaan zullen moeten leiden.

2020 Rick Kelly
Soms werd het teameigenaar Rick Kelly(rechts) allemaal teveel.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet