IndyCar

Indycar: Geen toeschouwers bij Indy 500 dit jaar

Roger Penske is op zijn beslissing teruggekomen om toeschouwers tijdens de Indy 500 toe te laten. Voor de eerste maal in de geschiedenis van de Indy 500 zal de wedstrijd zonder toeschouwers plaatsvinden. Zelfs tijdens de Grote Depressie was de Speedway in de vorige eeuw voor de fans nog open.

Uitverkocht Huis
Een uitverkocht huis gaan we op de Brickyard niet zien dit jaar.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Geen toeschouwers bij Indy 500
Aanvankelijk had Roger Penske gezegd dat de Indy 500 zonder fans niet zou plaatsvinden. Maar naarmate de pandemie zich over het gehele land verspreidde werd aanvankelijk tot een bezetting van 50 procent besloten. En later werd dit zelfs tot 25% teruggebracht.

Tegenover de Associated Press verklaarde Roger Penske gisteren dat dit de zwaarste beslissing was die hij ooit in zijn leven genomen had. Roger verklaarde dat financiële redenen geen rol speelden bij de beslissing.

Will Power Een volle Gasoline Alley gaan we ook niet zien.

Bij een capaciteit van 25 procent hadden minstens nog 80.000 mensen met social distancing gemakkelijk toegang tot de Speedway kunnen hebben. Een stijging van het aantal besmettingen in het Marion County district nabij de Speedway maakte het uitsluiten van toeschouwers tot een verantwoord besluit.

IU Health, tevens partner van de IMS adviseerde een alternatief om het evenement alsnog doorgang te laten vinden. Roger Penske was zeer teleurgesteld maar volgde de adviezen van de lokale gezondheidsorganisatie toch op vanwege de verhogingen van de lokale besmettingen.

Ook de eerste testdag op a.s. dinsdag werd geschrapt evenals de traditionele Pitstop competitie. De eerste trainingen vinden nu 12 augustus plaats. "De beslissing die we nu genomen hebben is gewoon in het belang van de Indy 500 om die voor de toekomst te beschermen. Roger Penske heeft inmiddels al 15 miljoen dollar aan verbeteringen in de IMS geïnvesteerd.

Carburation Day
En ook geen volle tribunes op Carburation Day.......
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet