Formula Ford

Formule Ford 2007: Pastorelli geeft visitekaartje af (lang)


Shirley van der Lof aan de kant
De voorlaatste race van de Paasmaandag bracht wederom de Formule Fords in de baan. Achttien in totaal, omdat de technici van Geva Racing geen goede verklaring konden vinden voor de problemen aan de bolide van Shirley van der Lof. In goed overleg werd vervolgens besloten de auto aan de kant te houden en dieper te zoeken naar de redenen van het mankement.
Technisch gezien was er voor Pastorelli ook deze race niets aan de hand, hij bouwde zijn race wederom keurig op om als winnaar over de meet te komen. “Op zich maximale resultaten alleen mis ik nog de twee punten van de snelste ronden in de eerste en in de derde race.” Die gingen respectievelijk naar Rogier Jongejans en Simon Knap.

Gele vlaggen
De mannen die ook deze keer veel aandacht vragen van John Svensson (die nog voor de Tarzanbocht de leiding wilde overnemen), zijn Pastorelli en Vuik Jr. Svensson dringt flink aan, passeert Vuik junior en neemt zelfs even de koploper op de korrel heeft.

480_svenson_actie_3

Echter, gele vlaggen in de Tarzanbocht maken hem het inhalen op die plaats onmogelijk. En wanneer hij het toch eenmaal doet, steekt hij direct zijn hand omhoog, mindert snelheid en laat de aanvankelijke koploper Pastorelli weer voor. Daar sluit echter Vuik bij aan en zo valt Svensson terug naar plek drie.

480_jongejans

Eerste rang
De man die dit allemaal vanaf de eerste rang kan bekijken is Rogier Jongejans. Zijn grootste gevaar komt echter van achteren, waar Anders Krohn het op zijn plekje heeft gemunt en daarbij geholpen wordt door de technische problemen bij Rogier. Ook Vuik moet de strijd staken met een defect in de techniek, waardoor Pastorelli uiteindelijk het podium deelt met Svensson en Krohn. Knap wordt vierde.

480_auke_genemans
Auke Genemans op weg naar de winst in race 3.

Met zijn vijfde plaats is Auke Genemans de snelste van de Zetecs. Dus voor Stuart en Florie. Al met al een goed weekend voor Pastorelli en het Geva Racing Team waar hij voor uitkomt. Temeer omdat ook Auke Genemans goede zaken deed in de Zetec-klasse.

De standen in het kampioenschap zijn:
Duratec:
1. Francesco Pastorelli 64
2. Rogier Jongejans 31
3. Anders Krohn 28
4. John Svensson 26
5. Simon Knap 26
6. Henk Vuik Jr.
7. Laurens de Wit 12
8. Sylvain Haverland 11
9. Shirley van der Lof 10
10.Rogier de Wit 4
11.Nils Vestergard 1

Zetec:
1. Liroy Stuart 59
2. Auke Genemans 47
3. Michel Florie 29
4. Melroy Heemskerk 28
5. Jan-Paul van Dongen 28
6. Dennis Veltman 20
7. Jennifer van der Beek 16
8. Jeroen de Jong 3

480_achter_race2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet