Sportscars

Sportscars: IMSA wijzigt kalender: Road Atlanta en Charlotte in plaats van Watkins Glen en Lime Rock

IMG 5529
Het prachtige circuit van Lime Rock staat dit jaar niet op de IMSA-kalender

Normaal gesproken wordt tijdens het IMSA-raceweekeinde op Road America ieder jaar het wedstrijdschema voor het volgende seizoen gepresenteerd, maar daarvan kan in de huidige situatue uiteraard geen sprake zijn. Integendeel, de organisatie is al blij als het programma voor dit jaar zonder al teveel ellende kan worden afgewerkt. Inmiddels is er al sprake van de vierde kalenderversie, want zoals te verwachten viel werden de geplande zes-uursrace op Watkins Glen en de GT-wedstrijd op Lime Rock geschrapt vanwege de reisrestricties die de staten New York en Connecticut hebben afgekondigd. In plaats daarvan wordt de zes-uuursrace als tweede ronde van de Michelin Endurance Cup nu op 6 september verreden op Road Atlanta, terwijl de GTLM- en GTD-klassen op 10 oktober samen met de NASCAR Cup Series in actie komen op de 'roval' in Charlotte.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Rebocar/R. de Boer

De Amerikaanse staten New York, waarin Watkins Glen ligt, en Connecticut, de locatie van Lime Rock, hanteren een verplichte quarantaine van 14 dagen voor iedereen die vanuit staten met grote aantallen corona-besmettingen komt, zoals Florida, Californië en Indiana, de staten waarin veel van de IMSA-teams en, in het geval van Florida, ook de organisatie van de serie gevestigd zijn. Omdat niemand de volledige IMSA-paddock twee weken wil opsluiten, was er dan ook geen andere keuze dan de geplande races op Watkins Glen en Lime Rock te schrappen.

Voor de traditionele zes-uursrace op Watkins Glen werd op hetzelfde weekeinde van 4 tot en met 6 augustus een alternatief gevonden in de vorm van Michelin Raceway Road Atlanta, waar nu dus twee wedstrijden van de IMSA Michelin Endurance Cup verreden worden, want van 15 tot en met 17 oktober vindt daar ook zoals gepland de tien-uursrace Motul Petit Le Mans plaats.

Op Lime Rock komen sinds een aantal jaren alleen nog maar de beide GT-klassen in actie, omdat de prachtig landelijk gelegen baan voor prototypes toch wat te riskant bevonden is. De IMSA-GT-race is nu verplaatst naar de zogeheten 'roval', de combinatie van het 'road circuit' en de oval van Charlotte Motor Speedway. Daar komen de GT's tijdens een wedstrijd van 100 minuten in actie in het voorprogramma van de race van de NASCAR Cup Series.

Het schema voor de nog resterende races in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship is als volgt:
21-22 augustus: Virginia Intenational Raceway (GTLM, GTD)
4-6 september: Michelin Raceway Road Atlanta (DPi, LMP2, GTLM, GTD)
25-27 september: Mid-Ohio (DPi, GTLM, GTD)
9-10 oktober: Charlotte Motor Speedway Roval (GTLM, GTD)
15-17 oktober: Motul Petit Le Mans Road Atlanta (DPi, LMP2, GTLM, GTD)
30 okt.- 1 november: WeatherTech Raceway Laguna Seca (DPi, LMP2, GTLM, GTD)
12-14 november: — Mobil 1 Twelve Hours of Sebring (DPi, LMP2, GTLM, GTD)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet