BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Tumultueuze seizoenstart Samsung BMW 130i Cup (lang)


Mooie rentree
Sebastiaan Bleekemolen was een groot deel van het vorige autosportseizoen uitgeschakeld ten gevolge van het herstel van de darmperforatie die hij had opgelopen. Hij vierde zijn rentree met een zege. “Ik had de mazzel dat ik, dankzij het nieuwe raceformat, vooraan mocht starten”, nuanceerde hij zijn zege. “We komen nog snelheid tekort, in de training kwam ik niet verder dan de dertiende tijd.” Hoe dan ook, Sebastiaan is het racen allesbehalve verleerd. “Ik ben het gevoel niet kwijt”, stelde hij zelf tevreden vast. “Twee weken geleden zat ik voor de eerste keer weer in een raceauto, nu heb ik een gevoel alsof ik helemaal niet weg ben geweest. Het voelt vertrouwd.”

Uit de klappers
Tim Coronel vond het allemaal best. “Ik wilde met het maximum aantal punten naar huis, daarom wilde ik geen grote risico’s nemen. Sebastiaan reed netjes en maakte geen fouten, hij verdient deze zege.”

480_dillon_koster
Dillon Koster met een hip haarmodel.

Dillon Koster werd prachtig derde. “Het was een zware race”, aldus de Zandvoorter. “Ik had het geluk dat mijn teamgenoot Marc achter mij reed, daardoor kon ik mij meer op de auto’s voor mij concentreren. Als team zitten we er goed bij, met de derde plek voor mij en de vierde plaats voor Marc. Wij hebben onze zaakjes redelijk tot goed voor elkaar.”
Marc Koster eindigde dus, net als in de eerste race, op de vierde plaats. “Voor mij voelt dit als een podiumplek”, vond hij. “Ik ben heel trots op dit resultaat, in dit sterke veld. Ik heb bekeken gereden en ik ben uit de klappers gebleven.”

480_nick_bleek
Nick Bleekemolen op weg naar de winst in de Drivers Trophy.

Zege voor Bleekemolen (2)
Nick Bleekemolen, de neef van Sebastiaan, won de strijd in de BMW Drivers Trophy. “In de eerste race kreeg ik een tik in het Scheivlak, waarop ik in de grindbak belandde. Ik baalde daar natuurlijk van, maar achter gezien had ik een engeltje op mijn schouder”, refereerde Nick naar de megaklapper in de Gerlachbocht. “In de tweede race kon ik aanvankelijk goed volgen. Ik heb zelfs nog Duncan Huisman ingehaald, al passeerde hij mij later weer.” In de slotfase reed Nick eenzaam en alleen op de elfde plaats algemeen, goed voor de zege in het Drivers Trophy-klassement.

480_podium_junior_2
Mickey Bertram, Nick Bleekemolen en Rintje Ritsma, het podium van de Drivers Trophy.

Mickey Bertram eindigde wederom als tweede. Hij kreeg het niet cadeau. “In de eerste ronde kwam ik in contact met Nick, waarna ik spinde”, blikte de 16-jarige debutant terug. “In de slotfase had ik het zwaar aan de stok met Rintje Ritsma, maar ik kon hem achter mij houden.”Mickey had op de finishlijn een marge van slechts 0.159 seconde op de schaatscrack.

Balen
De puntentelling van de Samsung BMW 130i Cup is veranderd. Dit jaar wordt er gerekend volgens het ‘Formule 1-systeem’, dus tien punten voor de winnaar en vervolgens acht, zes, vier, drie, twee en één punt(en) voor de achtervolgers.
Na het eerste raceweekeinde staat Tim Coronel op de eerste plek met 18 punten, voor Sebastiaan Bleekemolen (12) en de teamgenoten Marc en Dillon Koster (elk 10). Regerend kampioen Jan Joris Verheul staat nog op nul. Hij maakte een weekeinde mee om snel te vergeten. In de eerste race stuurde hij zijn BMW voortijdig de pitbox van het Renova Euser team in, in de tweede wedstrijd moest hij de strijd staken met een forse vloeistoflekkage.
Jan Joris, maar ook rijders als Ricardo van der Ende, Duncan Huisman en Donald Molenaar, zijn er op gebrand om tijdens de volgende races voorin te eindigen. Dat belooft dus mooie races, straks tijdens het WTCC-weekeinde op 5 en 6 mei op Circuit Park Zandvoort!

Uitslagen:
Race 1:
1. Tim Coronel, 7 ronden in 13:52.150; 2. Ricardo van der Ende, op 1.125; 3. Bas Schothorst, op 2.324; 4. Marc Koster, op 3.704; 5. Dillon Koster, op 7.089; 6. Donald Molenaar, op 7.097; 7. Sebastiaan Bleekemolen, op 7.409; 8. Rory Bertram, op 7.909; 9. Bertus Sanders, op 9.190; 10. Duncan Huisman, op 9.941.

480_podium_race2
Het ereschavot van de tweede race: Tim Coronel (tweede), Sebastiaan Bleekemolen (winst)
en Dillon Koster (derde).

Race 2: 1. Sebastiaan Bleekemolen, 16 ronden in 31:24.649; 2. Tim Coronel, op 0.268; 3. Dillon Koster, op 1.063; 4. Marc Koster, op 1.446; 5. Bertus Sanders, op 1.583; 6. Bas Schothorst, op 2.293; 7. Allard Kalff, op 4.485; 8. Duncan Huisman, op 10.119; 9. Donald Molenaar, op 10.289; 10. Jan Lammers, op 10.625.

Tussenstand: 1. Tim Coronel 18; 2. Sebastiaan Bleekemolen 12; 3. Dillon Koster en Marc Koster 10; 5. Bas Schothorst 9; 6. Ricardo van der Ende 8; 7. Bertus Sanders 4; 8. Donald Molenaar 3; 9. Allard Kalff 2; 10. Duncan Huisman en Rory Bertram 1.

Uitslag BMW Drivers Trophy:
Race 1:
1. André de Vries; 2. Mickey Bertram; 3. Bernhard van Oranje Nassau.
Race 2: 1. Nick Bleekemolen; 2. Mickey Bertram; 3. Rintje Ritsma.
Tussenstand: 1. André de Vries 10; 2. Mickey Bertram 8; 3. Bernhard van Oranje Nassau 6.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet