BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Tumultueuze seizoenstart Samsung BMW 130i Cup (lang)


Nadat de tijden van de twee ‘deelraces’ bij elkaar waren opgeteld, werd Tim Coronel tot winnaar uitgeroepen. Ricardo van der Ende werd tweede. Raar? Allerminst. Bij een afgebroken race (code rood) telt de laatste doorkomst over de finishlijn. Op dat moment lag Ricardo nog op de tweede plaats. Bas Schothorst eindigde als derde en was minder teleurgesteld dan je zou verwachten van een coureur die vanaf pole position is vertrokken. “Als team zijn we eerste en derde geworden, dat is een mooi resultaat. Ik kwam twee keer niet goed weg bij de start. De eerste keer zat ik aan de buitenkant en dat bleek niet de beste keuze, de tweede keer had ik last van een slippende koppeling.”
André de Vries scoorde een mooie zege in de strijd om de BMW Drivers Trophy, gevolgd door Mickey Bertram (tweede) en Bernhard van Oranje Nassau.

480_start2
Sebastiaan Bleekemolen voert het veld aan voor Donald Molenaar.

Modelrace
De tweede race trok zestien deelnemers. Henry van Os en Ricardo van der Ende waren er uiteraard niet meer bij, daarnaast waren de auto’s van Pieter Christiaan van Oranje Nassau, André de Vries en Rory Bertram dusdanig beschadigd dat tijdig herstel onmogelijk bleek.
Vooral voor Rory was dat balen, want hij was in de eerste race als achtste geëindigd en dat betekende dat hij in de tweede race vanaf pole position mocht vertrekken. Vanaf dit seizoen begint de top acht uit de eerste race immers in omgekeerde volgorde aan de tweede wedstrijd. Sebastiaan Bleekemolen, zevende in de eerste race, profiteerde. Hij kreeg de pole position in de schoot geworpen en leidde de race bijna van start tot finish.

480_molenaar_race2
Molenaar rijdt slechts even voor 'Bleek'.

Sebastiaan moest slechts kortstondig zijn meerdere erkennen in Donald Molenaar, die door problemen uiteindelijk niet verder kwam dan de negende positie.
De tweede race van de Samsung BMW 130i Cup was een modelrace. De strijd om de ereplaatsen was erg spannend en fel, met een kopgroep van zes rijders die tot op de finishlijn stuk voor stuk zicht hadden op een podiumplek. Bovendien werd er fair en netjes gereden.

Reclame
Vlak achter Sebastiaan Bleekemolen nestelden zich Tim Coronel, Dillon Koster, Marc Koster, Bertus Sanders en Bas Schothorst. In deze volgorde kwamen zij, na zestien ronden racen, binnen 2,3 seconden over de finish. Reclame voor de autosport, heet zoiets. En dat had de klasse wel nodig, na de op z’n zachtst gezegd tumultueuze eerste wedstrijd. Allard Kalff reed een groot gedeelte van de race eenzaam en alleen op de zevende plek, achter hem werd er door een illuster trio fel en leuk gestreden om de achtste plaats. Duncan Huisman won dit duel uiteindelijk, vlak voor Donald Molenaar en Jan Lammers.

480_lammers_2wielen
Jan Lammers op twee wielen door de bocht.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet