BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Tumultueuze seizoenstart Samsung BMW 130i Cup (lang)


In de zesde ronde ging het helemaal fout met Pieter Christiaan van Oranje Nassau en Henry van Os. “Ik kwam de Audi S bocht uit, daarbij kwam ik aan de rechterzijde naast de baan terecht”, keek ‘PC’ op het heftige incident terug. “Ik stuurde mijn auto terug op het asfalt. Henry zat vlak achter mij, hij dacht dat hij mij aan de linkerkant kon passeren. Dat lukte net niet, hij raakte mij aan de linker voorkant en ging vervolgens enkele keren over de kop.”

480_koprol2
De gesloopte wagen van Henry van Os.

Van de auto van Van Os was weinig over, maar de veiligheidskooi en het ‘Phil Bastiaans raamnetje’ deden hun werk uitstekend. Henry stapte zonder kleerscheuren uit, maar moest wel een nachtje ter observatie in een Haarlems ziekenhuis doorbrengen. Daar werd hij op dinsdagochtend ongetwijfeld met een heleboel spierpijn wakker.

Herstart
Bij de herstart vertrok Tim Coronel, als ‘winnaar’ van het eerste deel van de race, vanaf pole position. Ricardo van der Ende had de betere start en nam de leiding. In de tweede ronde zag Coronel echter kans om de koppositie terug te pakken. “Bij Ricardo liep de linkerachterband aan. Daardoor verloor hij snelheid in onder meer het Scheivlak en kon ik hem passeren”, aldus Tim.

480_crash_ricardo1

480_crash_ricardo2

480_crash_ricardo3

In de derde ronde ging het wederom fout. Ricardo streed samen met de naar voren geklommen Donald Molenaar om de tweede plek. Het duo ging deurkruk aan deurkruk door de Gerlachbocht, waarbij Van der Ende spinde en via de bandenstapel aan de rechterkant midden op de baan belandde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet