BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Tumultueuze seizoenstart Samsung BMW 130i Cup (lang)


Pijnlijk
De derde startplek was voor Ricardo van der Ende, die nog altijd last heeft van zijn pols die hij in de wintermaanden brak. “Ik kan pas sinds anderhalve week weer schakelen. Gisteren (vrijdag, red.) heb ik twaalf ronden gereden, daarbij heb ik mijn pols geforceerd. Het schakelen doet pijn, in heb vandaag een paar traantjes weggepinkt”, aldus de vice-kampioen van vorig jaar. “Ik hoop dat in maandag de lange tweede race kan uitrijden.” Die uitspraak kreeg achteraf nog een bijzondere betekenis.
Regerend kampioen Jan Joris Verheul kwalificeerde zich als vierde, voor Marc en Dillon Koster. Donald Molenaar (achtste), Bertus Sanders (tiende), Duncan Huisman (elfde), Jan Lammers (twaalfde) en Sebastiaan Bleekemolen (dertiende) stonden verder naar achteren dan zij verwacht en gehoopt hadden. “De klasse is dit seizoen te competitief om zo maar even vooraan te rijden”, schetste Huisman het niveau van de Samsung BMW 130i Cup.

480_devries
André de Vries.

Drivers Trophy
André de Vries presteerde goed met de negende startpositie. De coureur uit Oranjewoud was maar een fractie langzamer dan Donald Molenaar en sneller dan Bertus Sanders, Duncan Huisman en Jan Lammers. Dat is een resultaat dat gezien mag worden. De Vries was tevens de snelste deelnemer aan de BMW Drivers Trophy, het klassement voor minder ervaren deelnemers en rijders met beperkte (financiële) middelen. De beide jonkies Mickey Bertram en Nick Bleekemolen volgden. Overige deelnemers aan de BMW Drivers Trophy zijn de beide prinsen, Rintje Ritsma, Henry van Os en Hans Rutte.

480_hans_rutte
Racedebutant Hans Rutte van Team Bleekemolen.

Chaos
De eerste race stond gepland over tien ronden. Het zouden er maar zeven worden. Bij de start nam Tim Coronel de kop, gevolgd door Jan Joris Verheul, Bas Schothorst en Ricardo van der Ende. Marc Koster nam de vijfde plek in. Dit vijftal was vervolgens in een felle strijd verwikkeld, waarbinnen alleen Ricardo kans zag om zich naar voren te vechten. Na vijf ronden lag hij op de tweede plek, achter Coronel en voor Jan Joris.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet