BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Tumultueuze seizoenstart Samsung BMW 130i Cup (lang)


Ultralaat
In de autosport is alles in veel gevallen pas op het laatste moment klaar en geregeld. Dat zijn we gewend. In en rond de Samsung BMW 130i Cup was het echter wel heel veel ‘last minute-werk’. Op het moment dat de deadline van het programmablad van de Paasraces was verstreken, waren er nog maar zeven rijders bekend. Het gevolg: een nagenoeg ontbrekende deelnemerslijst. Veel rijders en teams maakten pas de donderdag of de vrijdag voor het eerste raceweekeinde kennis met hun gemodificeerde BMW’s.

480_huisman
Duncan Huisman in actie.

Samsung Mobile en Circuit Park Zandvoort kwamen vlak voordat de motoren werden gestart tot overeenstemming over de rol van Samsung als hoofdsponsor en naamgever van de klasse. Opmerkelijk: met de komst van Samsung heeft de BMW 130i Cup wederom een aanbieder van mobiele telefoons als hoofdsponsor, na BenQ-Siemens vorig jaar.

Sterk veld
Het startveld van de Samsung BMW 130i Cup is sterker dan vorig seizoen. De top zes uit het klassement van 2006 staat ook dit jaar weer aan de start, afgezien van Cor Euser die wel als teameigenaar actief blijft.

480_cor_euser
Bertus Sanders in de pitstraat.

Opgeteld bij de genoemde nieuwe, ‘grote namen’ mogen we een zwaar seizoen voor de heren in de voorste gelederen verwachten en dat is goed nieuws voor de toeschouwers.
Het is wel jammer dat niet elke topper naar verwachting alle races zal rijden. Jan Joris Verheul, inmiddels piloot, verkiest zijn maatschappelijke carrière boven zijn racecarrière. Cor Euser zal hem zonodig vervangen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet