BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Tumultueuze seizoenstart Samsung BMW 130i Cup (lang)


Veel nieuwkomers
Onder de deelnemers veel nieuwkomers in de merkencup. Het veld werd versterkt met toprijders van het kaliber Jan Lammers, Donald Molenaar en Duncan Huisman. Overige nieuwkomers zijn Bertus Sanders (vorig jaar tweede in de Clio Cup en daarmee zeker een kanshebber op podiumplaatsen), de uit dezelfde merkencup afkomstige Nick Bleekemolen en de debutanten Hans Rutte en de pas zestienjarige Mickey Bertram.

480_twee_prinsen
De koninklijke rijders Bernhard junior en Pieter-Christiaan van Oranje met Bas Schothorst.

De prinsen Bernhard jr en Pieter-Christiaan van Oranje Nassau stapten vanuit de Seat Cupra Cup over naar de Samsung BMW 130i Cup. André de Vries kennen we al uit de Dutch Supercar Challenge.

480_lammers
Jan Lammers geeft uitleg na de race.

Een goed gesprek?
Van de genoemde rijders zijn Jan Lammers, Bernhard van Oranje Nassau en André de Vries overigens niet helemaal nieuw voor de merkencup. Dit drietal reed vorig jaar al een keer een gastrace in de klasse. Jan Lammers kwam vorig jaar tijdens de Masters of Formula 3 in de Tarzanbocht in contact met Cor Euser, die op zijn beurt de vlak daarvoor rijdende Allard Kalff niet meer kon ontwijken. Lammers en Kalff besteedden destijds de tijd tot aan de finishvlag met gezellig keuvelen in de Tarzanbocht. Spraken zij toen over het seizoen 2007? Feit is dat de twee dit seizoen teamgenoten zijn bij Racing for Holland.

480_kalff_lammers
Teamgenoten Allard Kalff en Jan Lammers vechten om positie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet