BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Tumultueuze seizoenstart Samsung BMW 130i Cup (lang)

480_koprol

Het seizoen van de Samsung BMW 130i Cup is begonnen en dat is niemand ontgaan. Tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort kwam prins Pieter-Christiaan van Oranje Nassau hardhandig in contact met Henry van Os. Het gevolg: aandacht in nagenoeg alle tv-programma’s en grote foto’s en schreeuwende koppen in de ochtendbladen.

480_wrak_ricardo
De afgeschreven bolide van Ricardo van der Ende.

Een paar ronden na de koprol van Van Os ging het helemaal fout in de Gerlachbocht. Het resultaat dit keer: vijf auto’s met een flink pak schade.

Tekst: Roy van der Laan
Foto’s: Gerrie Hoekstra, Tim Böhme en Boudewijn Pieters


480_tim_coronel_blij
Tim Coronel neemt de felicitaties van ploegmaat Bas Schothorst in ontvangst.

Tim Coronel keek er, achteraf, allemaal lachend op terug. Hij won de eerste race en eindigde in de tweede wedstrijd als tweede. Sebastiaan Bleekemolen maakte een droomrentree na zijn lange afwezigheid, hij won de tweede race.

480_sebastiaan_blij
Sebastiaan Bleekemolen juicht na zijn zege in de tweede race.

Het startveld van de Samsung BMW 130i Cup telde twintig (zaterdag) en 21 (maandag) auto’s. Het verschil werd gemaakt door Allard Kalff, die zondag na de GP van Maleisië razendsnel in het vliegtuig stapte en zich op maandagochtend op Circuit Park Zandvoort meldde om zonder trainingstijd, en dus achteraan, van start te gaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet