Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM Trophy: Voorbeschouwing DTM Trophy 2020, hoge verwachtingen Kelvin Snoeks en Max Koebolt

200731 DTM Trophy Preview Snoeks
Kelvin Snoeks is naar eigen zeggen rustiger geworden

Kelvin Snoeks: "Er is maar een doel, en dat is het kampioenschap winnen!"

Kelvin Snoeks reed vorig jaar met een Mercedes-AMG GT3 in de Duitse ADAC GT Masters, maar behalve de derde plaats in de voorlaatste seizoensrace op de Sachsenring waren de resultaten niet om over naar huis te schrijven. In de DTM Trophy wil hij zijn loopbaan een nieuwe impuls geven, zo zegt hij in gesprek met AUTOSPORT.NL: "Mijn verwachtingen zijn vrij hoog, ik zit dit jaar bij een goed team. Fysiek en mentaal voel ik me erg goed en dat is denk ik het punt waarop ik de meeste winst geboekt heb ten opzichte van de afgelopen jaren. Daarin was ik niet altijd met de juiste dingen bezig. Nu is ons tweede kind geboren, daardoor ben ik een stuk serieuzer geworden en een stuk rustiger in mijn hoofd. Qua snelheid zat het altijd wel goed, maar ik had toch altijd een stuk onrust en dat is zo goed als weg, dus daardoor verwacht ik echt goed te gaan."

Snoeks laat geen twijfel bestaan over zijn ambitie: "Er is maar één doel, en dat is het kampioenschap winnen! Daar heb ik alle vertrouwen in. Het contact met Racing One ontstond via Hendrik Still, die me daar binnengebracht heeft. Ik heb een mooie deal kunnen maken. Mijn eerste indruk met de Audi is goed, ik heb nu twee keer met de auto kunnen rijden en dat ging echt goed. Het is een heel andere auto als de GT4 uit 2012 waarmee ik toen reed, want dat was echt een straatauto. Hier heb ik een heel goed gevoel in, het rijdt echt als een raceauto. Ik heb heel erg veel zin en vertrouwen in het komende seizoen. De DTM Trophy is een heel mooi kampioenschap met een gaaf format: je rijdt alleen. Het is wel jammer dat er voorlopig nog geen toeschouwers mogen komen, maar voor de rest heb ik er erg veel zin in!"

200731 DTM Trophy preview Koebolt
Max Koebolt heeft het bij Walkenhorst Motorsport uitstekend naar zijn zin

Max Koebolt: "Team en ik zitten op hetzelfde niveau qua denken en doen"
Max Koebolt is blij om eindelijk weer eens in een raceauto te kunnen stappen. "Ik heb bijna elf maanden niet geracet", verzucht hij. "De verwachtingen zijn als altijd hoog en met Walkenhorst moet dat zeker gaan lukken. Dat is ook de reden dat we van de GT4 European Series zijn geswitcht naar de DTM Trophy met Walkenhorst." In de samenwerking met het Noordduitse team ziet Koebolt ook perspectief voor de toekomst: "Het is een supergoed BMW-team, zeker een van de betere. Ze hebben heel veel auto's rijden in verschillende klassen, verschillende kampioenschappen, dus dat biedt zeker perspectief. Vorige week heb ik ook na alle corona-perikelen eindelijk een testdag gehad met Walkenhorst, die verliep heel goed. Het klikt uitstekend tussen mij en het team: superprofessioneel, maar ook heel leuk in de omgang. We zitten op hetzelfde niveau qua denken en qua doen, dus dat belooft wat voor het seizoen!"

Ook Koebolt is overtuigd van de DTM Trophy: "Het is een heel mooi concept. Kijk, de European Series heb ik nu drie jaar gedaan, dat heb ik nu wel zo'n beetje gezien. Ik ben drie keer met de meeste punten geëindigd, maar jammer genoeg slechts één keer kampioen. Het was wel weer tijd voor een nieuwe uitdaging. Het concept van de DTM Trophy met één rijder in de auto en sprintraces is heel interessant. Zoiets bestond nog niet voor de GT4. We hebben één keer die Sprint Cup-race twee jaar geleden op Hockenheim gehad, dat was vergelijkbaar. Ik vond het superleuk en het ging me ook heel goed af: ik won de eerste race. Dit ligt me dus duidelijk en dat was ook de voornaamste reden om voor de DTM Trophy te kiezen. Natuurlijk ook de exposure die er omheen zit: de DTM en de organisatie ITR zijn niet niks, die zijn heel ervaren en ook de uitstraling is enorm. De merken zijn ook gewoon hier, niet eens fabrieksteams, maar gewoon de fabrieken zelf, dus de kans om je daar in de picture te rijden is gewoon vele malen groter dan bij de SRO-series, waar toch vooral de customer racing-teams zijn. Natuurlijk is de overwinning het enige wat voor ons telt!"

Twee wedstrijden per weekeinde, te volgen via livestream
De DTM Trophy kent twee wedstrijden per raceweekeinde, elk met een duur van 30 minuten. De starttijd is direct na afloop van de DTM-races, zowel op zaterdag als op zondag om 15.15 uur. De races zijn live te volgen via de stream op grid.dtm.com
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet