IndyCar

Indycar: Indycar test Jimmie Johnson overtreft alle verwachtingen

Zevenvoudig NASCAR MEN'S Cup-kampioen Jimmie Johnson reed vandaag eindelijk zijn eerste rondjes bij het team van Chip Ganassi  in een Indycar op de Indianapolis Motor Speedway. Drie keer is scheepsrecht nadat twee eerdere pogingen bij Arrow McLaren SP en Ganassi door Covid-19 gestrand waren.

Jimmie Johnson 1
Eindelijk was het vandaag zo ver voor Jimmie Johnson. De eerste rondjes in een Indycar. De zevenvoudige NASCAR kampioen is altijd een groot fan van de klasse geweest.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Jimmie Johnson 4
Volledig geconcentreerd voor de eerste maal in een Indycar.


Indycar test Jimmie Johnson overtreft alle verwachtingen
Op de ovals wil Johnson in een Indycar niet rijden. Die tijd heeft hij in 2021 achter zich maar de geruchten verdichten zich dat Johnson volgend jaar mogelijk een volledig roadcourse programma gaat afwerken en misschien de Indy 500. Een eerdere test op 4/5 juli moest vanwege een vermoedelijke Corona besmetting worden afgelast maar vandaag was het dan zover. De 44-jarige Johnson was laaiend enthousiast. Vooral de aeroscreen heeft de zevenvoudige kampioen over de streep gehaald om voor 2021 een roadcourse seizoen te overwegen.

Johnson Dixon Advies van Scott Dixon.

Johnson kwam vandaag in actie met de reguliere auto van Felix Rosenqvist en evalueerde samen met Scott Dixon de onboard opnames in de auto en de rempunten op de roadcourse van de Indianapolis Motor Speedway. Het team van Ganassi twitterde dat het zeker de moeite waard was om hier op te wachten. Zak Brown van Arrow McLaren SP liet weten dat men nog steeds in de diensten van Johnson geïnteresseerd is.
Diverse bronnen weten te melden dat een roadcourse programma van Johnson in 2021 toch wel vormen lijkt aan te nemen.

Jimmie Johnson 3
Eindelijk kwam de zevenvoudige NASCAR kampioen in de Ganassi Dallara Honda van Felix Rosenqvist in actie.

Overigens was Johnson in zijn jeugdjaren altijd als fan van de Indycars in Long Beach van de partij. Zijn carriere ging een andere richting uit maar de droom om hierin te rijden lijkt in 2021 realiteit te worden.

Jimmie Johnson 6
Mooi opschrift op die pet. One Final Time.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet