Sportscars

Sportscars: Veertig auto's voor ELMS op Spa-Francorchamps

22 Oreca 07 Gibson UNITED Spa

Tijdens de tweede race van de European Le Mans Series op het circuit van Spa-Francorchamps zullen naar verwachting 40 auto's aan de start verschijnen. Ruim een week geleden kwamen op Circuit Paul Ricard tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen nog 36 auto's in actie. Op zondag 9 augustus zullen Job van Uitert en zijn United Autosports teamgenoten de leiding in het kampioenschap verdedigen. Dat doen ze ook op Spa nog achter gesloten deuren. Publiek is ook in België niet welkom bij de European Le Mans Series.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

United Autosports domineerde in Le Castellet en Job van Uitert en zijn teamgenoten zullen op Spa-Francorchamps er dan ook alles aan doen om de eerste plaats in het kampioenschap te behouden. Net als in Frankrijk zal Van Uitert samen met Will Owen en Alex Brundle in de United Autosports Oreca 07 met startnummer 32 te zien zijn. Bij G-Drive Racing, de nummer twee in Le Castellet, zal Nyck de Vries niet aanwezig zijn. G-Drive Racing besloot uiteindelijk geen vervanger op te roepen, waardoor Roman Rusinov en Mikkel Jensen als duo de strijd aangaan. Phil Hanson en Filipe Albuquerque zullen zich na hun late lekke band in Frankrijk willen revancheren. Het LMP2-veld wordt op Spa-Francorchamps uitgebreid met een auto van Jota. Jake Dennis, Roberto Gonzalez en voormalig Peugeot en Toyota-fabrieksrijder Anthony Davidson. Er verschijnen op Spa 16 LMP2s op de baan.

De LMGTE klasse wordt in België aangevuld met een aantal teams uit het FIA World Endurance Championship, dat een week later op Spa in actie zal komen. Net als op Paul Ricard zal Aston Martin Racing een Vantage inzetten voor Paul Dalla Lana en Mathias Lauda en, zoals eerder werd aangekondigd, Augusto Farfus in plaats van Ross Gunn. Red River Sport zet een Ferrari 488 GTE EVO in voor Bonamy Grimes, Johnny Mowlem en Charlie Hollings, terwijl AF Corse ten opzichte van de eerste race twee extra auto's inzet. De Ferrari met startnummer 54 voor Thomas Flohr en Francesco Castellacci en de auto met nummer 88 voor François Perrodo, Emmanuel Collard en DTM-coureur Harrison Newey. In totaal komt daarmee het aantal GTE auto's op 12. In de LMP3 klasse zijn er geen wijzigingen ten opzichte van de eerste race van het seizoen. Er staan opnieuw twaalf LMP3 auto's aan de start.

VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST ELMS SPA-FRANCORCHAMPS

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet