VLN

VLN: Reünie Nick Catsburg en Stef Dusseldorp op de Nordschleife

Voor de 43e RCM DMV Grenzlandrennen a.s. zaterdag op de Nordschleife deelt BMW fabriekscoureur Nick Catsburg de ROWE BMW M6 GT3 samen met zijn landgenoot Stef Dusseldorp.

98 Rowe Racing
Een volledig Nederlandse bezetting op de Nordschleife bij ROWE Racing a.s. zaterdag.

Tekst Willem J. Staat
Foto ROWE Racing

Reünie Nick Catsburg en Stef Dusseldorp op de Nordschleife
Vier jaar gelden deelden Nick Catsburg en Stef Dusseldorp samen in de Blancpain GT Series de cockpit in een aantal Sprintwedstrijden, de Endurace wedstrijd op Silverstone en 24U Spa Francorchamps. Daarna kwam Catsburg met regelmaat voor het team van ROWE Racing uit terwijl Dusseldorp voor andere teams waaronder Falken eveneens met BMW actief was. In oktober 2016 reed Dusseldorp zijn laatste wedstrijd voor ROWE Racing op de Nordschleife en eindigde toen als tweede.

De Coronavirus condities voor de vierde wedstrijd van het kampioenschap zijn nog steeds van kracht. Alleen met dit verschil dat het team evenals de double header enkele weken geleden over een eigen pitbox beschikt. Het lange rondje door de provisionele paddock blijft deel uitmaken van de Corona procedure.

Teambaas Hans Peter Naundorf: "Wij kijken a.s zaterdag uit naar de line-up met de "Flying Dutchmen" in onze BMW M6 GT3. Voor de eerste maal in vier jaar rijden ze weer samen. Prachtig om Stef weer in ons team terug te hebben en er is niets op tegen als hij eenzelfde resultaat zou weten te behalen als toen hij voor de laatste maal voor ons uitkwam. R4 is een verdere stap in de voorbereidingen richting ADAC 24U. Met de performance van onze banden zijn we nog steeds niet tevreden. Op zaterdag willen we de nieuwe specificaties uitproberen en ons correct focussen op de set-up van de banden"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet