Diversen

Div: Alex Zanardi onderging vierde operatie

Nadat Alex Zanardi vorige week naar het rehabilitatiecentrum vanuit het Le Scotte ziekenhuis naar het rehabilitatiecentrum Villa Beretta werd overgebracht verslechterde rondom het weekend zijn toestand opnieuw en werd hij naar het San Raffaele ziekenhuis in Milaan getransporteerd. Daar onderging Alex een vierde operatie.

2020 Op 4 Gaat het nog goed komen met Alex Zanardi na een vierde operatie?

Tekst en Foto Willem J. Staat

Alex Zanardi onderging vierde operatie
Helaas moest Alex Zanardi al een dag na zijn verblijf in het rehabilitatiecentrum in Milaan terug nar het ziekenhuis getransporteerd worden. Daar onderging hij een "delicate neurologische procedure" ten gevolge van enkele complicaties in het primaire hoofdletsel.
In het Le Scotte ziekenhuis heeft Alex drie operaties ondergaan waarvan twee volgens dezelfde neurologische procedure. De laatste was een herstructurering van de schade die hij bij het ongeval had opgelopen.

Het San Raffaele ziekenhuis meldt dat Zanardi onder leiding van Professor Luigi Beretta een delicate neurochirurgische ingreep heeft ondergaan vanwege complicaties in het primaire hoofdletsel.

Volgens het ziekenhuis van San Raffaele bevestigen klinische en neurologische tests het succes van bovengenoemde behandeling en de toestand van Alex,die zich nog steeds op de Neurologische Intensive Care bevindt, lijkt stabiel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet