BMW M2 Cup

In 2021 gaat de BMW M2 Cup in Nederland van start

bmw-logo

In seizoen 2021 gaat in Nederland de BMW M2 Cup van start. Een initiatief van V-Max Racing Management BV uit Breda in samenwerking met BMW Motorsport, BMW Nederland een groot aantal BMW dealers. De BMW M2 Cup zal gaan rijden als een aparte klasse binnen de Supercar Challenge waar VRM, naast de Ford Fiesta en Mazda MX-5 Cup ook organisator van is. Gekozen is voor deze opzet om direct mee te kunnen rijden tijdens de grote evenementen met veel rijtijd, 80 minuten vrije training, een kwalificatie en twee races van een uur. Deze opzet maakt het voor de teams mogelijk in meerdere van onze kampioenschappen verschillende auto's in te zetten tijdens dezelfde weekend.

Tekst: aangeleverd bericht

Het is een ideale combinatie volgens organisator Dick van Elk: "Ik had de nieuwe BMW M2 CS Racing natuurlijk al gezien in een aantal publicaties maar ik had pas vorige week donderdag de gelegenheid de auto tijdens een testdag op circuit Zolder in het echt te zien. Ik was gelijk zwaar onder de indruk van de kwaliteit en het ontwerp. Een prachtig uitgebalanceerde auto zoals je van BMW Motorsport mag verwachten zoals de grotere en duurdere BMW M4-GT4. Deze M2 SC Cup heeft dezelfde motor, aandrijflijn en onderstel en is voorzien van alle denkbare extra's tot aan airconditioning voor ongeveer de helft van de prijs van een BMW GT4."

Uit een snelle inventarisatie bij een aantal teams en (oud) rijders bleek het enthousiasme groot, een ideale auto, beheersbare runningkosten en ook in te zetten bij bijvoorbeeld enduranceraces. Op basis hiervan zijn 15 auto's gereserveerd welke vanaf medio oktober uitgeleverd kunnen worden. Doordat wij gaan rijden met de 450 PK versie staat de prijs nog niet helemaal vast i.v.m. een aantal upgrades tov de 365 PK versie die nu uitgeleverd wordt. De upgrades zijn o.a. zwaardere remmen, extra koeling en een 120 liter tank. Naar verwachting zal de prijs inclusief twee extra sets wielen uitkomen rond de 117.000 euro ex BTW.

Natuurlijk een fors bedrag, maar de aankoopkosten bedragen uiteindelijk maar een klein deel van de kosten van het racen. Groot voordeel zijn de grote onderhoudsintervallen voor de gehele aandrijflijn en de lage afschrijving van een originele BMW Motorsport auto. De gehele carrosserie is gebaseerd op de straatversie van de M2 CS, er zijn dus geen dure carbon delen gebruikt die in geval van schade tot extreem hoge kosten leiden en BMW Motorsport zal aanwezig zijn met een support truck voor onderdelen en ondersteuning met engineers.

Met onze vaste partner Hiltermann Lease kunnen we overigens ook een aantrekkelijk voorstel doen de auto's te leasen waardoor niet het gehele aankoopbedrag gefinancierd hoeft te worden.

Via deze link:

https://bmwm2cup-nl.maglr.com/bmw-m2-cs-racing-nl/cover

is meer informatie te vinden over deze nieuwe BMW M2 Cup, inclusief de onderhoudsintervallen en prijzen van de voornaamste slijtagedelen.


Op zaterdag 1 augustus presenteren we de BMW M2 CS Racing in onze werkplaats in Breda van 10:00 tot 16:00 uur waar we de auto laten zien en ook vragen kunnen beantwoorden over de Cup.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het onderstaande email adres. i.v.m. Covid maatregelen verzoeken we uw voorkeur voor een tijdstip aan te geven, 10:00, 12:00 of 14:00 uur.

Nadere informatie:

V-Max Racing Management B.V.
Schapendreef 78
4824 AM BREDA
Dick van Elk 06-53798219

dickvanelk@bmwm2cup.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet