VLN

Div: 24U Nürburgring zet licht op groen maar zonder toeschouwers

De ADAC Nordrhein bevestigde dat 24U Nürburgring van 24 t/m 27 september a.s. plaatsvindt op de Nordschleife. Op dit bericht hebben vele teams, organisatoren en fans lang gewacht. Nu is de bevestiging officieel.

2020 24U NB 2
24U Nürburgring gaat zonder toeschouwers door. James Glickenhaus kan tevreden zijn.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

24U Nürburgring zet licht op groen maar zonder toeschouwers
De voorbereidingen voor 24U Nürburgring lopen inmiddels op volle toeren. Helaas moest er een moeilijke maar noodzakelijke beslissing genomen worden. Volgens de huidige stand van zaken vindt de wedstrijd zonder toeschouwers plaats.

Om voor de fans van het langste circuit ter wereld die altijd voor een unieke festivalsfeer gezorgd hebben in het uitzonderingsjaar 2020 alsnog een spannend raceweekend te bieden wordt er door de organisatoren van 24U Nürburgring met hun Livestream experts en TV Partner NITRO een intensieve mediabegeleiding voorbereid.


2020 24U NB Mercedes en BMW leverden een financiële bijdrage voor 2020.

Auto- en bandenfabrikanten en marketingpartner leveren sterke bijdrage
Peter Meyer van de ADAC Nordrhein ziet de positieve kanten. "Voor ons was het enorm belangrijk om de teams en rijders een sportief perspectief te bieden. Dit is ons nu gelukt. De kortetermijn verbintenis van de premium autofabrikanten Audi, BMW, Mercedes-AMG, Porsche, Nürburgring 1927 GmbH CO&KG, de twee bandenfabrikanten Falken en Michelin, de Scuderia Glickenhaus. Ze nemen allemaal deel aan een gemeenschappelijk fonds dat het hogere risico van de race dempt.

"Vanwegen het ontbreken van inkomen via het publiek en de specifieke kosten van de pandemie situatie moest er op korte termijn een financiële inspanning worden beheerd", legt organisatiemanager Mirko Hansen uit. "De 24 Uurswedstrijd kost ons veel geld. De partners die aan dit fonds deelnemen leveren een enorm belangrijke bijdrage om dit gedeeltelijk te compenseren en dus ook het voortbestaan van de wedstrijd te verzekeren. Wij zijn onze partners hiervoor enorm dankbaar", aldus Hansen

2020 24U NB 3
Gazoo Racing is niet van de partij dit jaar.

Oproep aan de fans om de 24U trouw te blijven
Een belangrijk kenmerk van de organisatoren zijn ook de fans van de 24U-Total wedstrijd. Zij zijn een belangrijk onderdeel van dit evenement en zullen dit jaar zeker gemist gaan worden. De ADAC Nordrhein wil voor hen twee belangrijke zaken garanderen. Het ticketbewijs van 2020 is ook voor 2021 geldig. Ruilen is ook mogelijk. Ten tweede kunnen de toeschouwers live en over de volle lengte van alle aspecten van het evenement genieten. Een uitgebreide Livestream met Live Timing en Ticker, verslaggeving bij TV Partner NITRO moeten er voor zorgen dat de mensen ook thuis van de Nordschleife actie kunnen genieten. Ook zijn er speciale fanacties gepland die de toeschouwers zo dicht mogelijk bij de teams moeten brengen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet