Diversen

Div: Alex Zanardi uit ziekenhuis ontslagen. Vervolgtraject in revalidatiecentrum

Alex Zanardi werd vandaag uit het ziekenhuis ontslagen en overgebracht naar een revalidatiecentrum waar hij moet herstellen van de ernstige gezichtsverwondingen die hij op 19 juni tijdens handbike training opliep.

2020 Alex Reva
Tweede comback voor Alex?

Tekst en Foto Willem J. Staat

Alex Zanardi uit ziekenhuis ontslagen. Vervolgtraject in revalidatiecentrum
Valtere Giovannini van het ziekenhuis waar Alex Zanardi tot vandaag behandeld werd, maakte in een statement bekend dat "Alex meer dan een maand in ons ziekenhuis heeft doorgebracht en drie delicatie operaties heeft ondergaan. De stabilisatie van zijn klinische toestand en parameters maakte het mogelijk om de sedatie te verminderen en vervolgens op te schorten. Hij kon daarom worden overgeplaatst naar een andere structuur om daar de noodzakelijke neurologische revalidatie te ondergaan."

Giovannini herinnert aan de moed die Alex had na zijn ongeval op de Lausitzring waarbij hij bijna benen verloor en verklaarde dat de weg naar herstel nog lang zal zijn. "De familie van Alessandro heeft buitengewone kracht getoond, het is een kostbaar geschenk dat fundamenteel moet zijn op het nieuwe pad dat vandaag begint." Bemoedigende woorden dus.

Edc1j AX0AADLpW
Extra kranten in Italië zelfs.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet