GT

GT: Eerste BMW M4 GT3 roll out in Dingolfing

Afgelopen zaterdag werd een mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van de BMW M4 GT3. Op de fabriek in Dingolfing beleefde de nieuwe M4 GT3 zijn eerste rollout in handen van Agusto Farfus.

M4 GT 3
Veel lieten ze bij BMW nog niet zien van de nieuwe BMW M4 GT3.

Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW Motorsport

Eerste BMW M4 GT3 rollout in Dingolfing
Hoewel de BMW M4 GT3 de nodige uitdagingen heeft moeten ondergaan verliepen alle ontwikkelingfases volgens plan. Volgende week gaat er met de auto in het Franse Miramas getest worden.

Afgelopen zaterdag om 9.40u rolde de auto voor het eerst uit de garage en werden er een aantal functietests ondernomen. BMW ingenieurs waren vrijwel de gehele dag bezig om alle stukjes op zijn plek te zetten. De eerste test vindt volgende week in BMW's testcentrum in het Franse Miramas plaats.

Jens Marquart: "Het is altijd een emotioneel moment als een nieuw ontwikkelde BMW raceauto voor het eerst het circuit opgaat. Maar deze keer ben ik bijzonder trots. Gezien de moeilijke omstandigheden van de laatste maanden is het vrij opmerkelijk dat we ons ontwikkelingsprogramma gewoon voort konden zetten terwijl we aan de strikte veiligheids- en hygiëneregels van de BMW Groep onder de COVID-19 pandemie moesten voldoen. Ik wil iedereen hartelijk bedanken van zijn blijk en toewijding waaraan we gewend zijn geraakt in het licht van de buitengewone uitdagingen in de afgelopen maanden en die we op een dwingende manier hebben overwonnen. Dankzij de zeer nauwe en intensieve samenwerking met de collega's van de BMW M GmbH hebben we de basis van het nieuwe productiemodel M4 kunnen gebruiken om ee n racea-auto te ontwikkelen die de geschiedenis van BMW Motorsport met een nieuw GT icoon kan voortzetten.

2020 Farfus cockpit Agusto Farfus is als ontwikkelingsrijder bij het project betrokken.

Het productiemodel wordt in september gelanceerd. De BMW M4 zal zijn eerste tests onder wedstrijdomstandigheden in 2021 afleggen en vervolgens wordt de auto in 2022 op de GT-markt gelanceerd. Voor de ingenieurs is er nog veel werk aan de winkel.

Agusto Farfus: " Het was fantastisch en een grote eer om de eerste meteres in de BMWM4 GT3 af te leggen. Ik ben bij de ontwikkeling van verschillende BMW race-auto's betrokken geweest en zoals altijd ben ik bijzonder verheugd om van zo'n belangrijk project deel uit te mogen maken. Vanaf het begin had ik een goed gevoel in de auto en kijk nu al naar de geplande tests de komende maanden uit.

De ontwikkeling van de auto begon 2019 met CFD computer simulaties. De 500 pk sterke motor werd afgelopen februari al op de testbank uitgeprobeerd, terwijl windtunneltests met een 60 procent schaalmodel werden uitgevoerd. Het eerste testchassis werd op de fabriek in Regensburg binnen zes weken vervaardigd. Geïnteresseerde partijen kunnen met  M4GT3@BMW-Motorsport.com opnemen.

Forza Alex
Verder commentaar overbodig lijkt ons.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet