Clio Cup

Clio Cup: Michael Bleekemolen grijpt overwinning met prima startmove

Terwijl de eerste race nog wat laakte aan actie was dat in de tweede race absoluut niet het geval, mede met dank aan de reversed grid waarbij de eerste acht finishers van de ochtendrace in omgekeerde volgorde van start gingen voor race twee. Michael Bleekemolen besliste de race in zijn voordeel door bij de start met een prima move de leiding te pakken. Melvin de Groot en Benno van Ree verdedigden daarachter met hand en tand hun podiumpositie.

Tekst: Daan Jeuken

480_bleek_clio_start

Bij de start maakt Michael Bleekemolen een prachtige actie door Piet de Gier en Benno van Ree buitenom te passeren in de Tarzanbocht. Polezitter De Gier heeft sowieso niet zo’n geweldige start want hij ziet ook Melvin de Groot nog voorbij komen. Achter De Gier sluit Hoevert Vos aan, voor het podiumtrio van race 1 Tim Buijs, Paul Vahstal en Pim van Riet. Wanneer Pim van Riet in de tweede ronde Vahstal passeert is de podiumvolgorde van dit drietal, ondanks achterstevoren te zijn gestart, weer hersteld.

Wanneer Van Riet Buijs probeert te passeren duwt Buijs zijn Clio voor Van Riet, daarbij zelf haast spinnend. Van Riet is echter de minst gelukkige en verliest twee plaatsen. Terugvallen is ook aan de orde van de dag voor Piet de Gier die inmiddels is teruggevallen naar de negende plaats. Wanneer Tim Buijs Hoevert Vos passeert gebeurt dit wederom niet contactloos, wat Buijs een opmerking van de wedstrijdleiding oplevert. Ook Pim van Riet weet in dit groepje van vier weer posities te winnen, door eerst Paul Vahstal en vervolgens Hoevert Vos te passeren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet