Formula 4

Formule 4: Nieuwe VAR coureurs snel op de Lausitzring. Brit Oliver Bearman snelste man

Twee nieuwe VAR piloten maakten zich bij de testsessies op de Lausitzring afgelopen weekend opmerkzaam, de 16-jarige Brit Johnny Edgar en zijn één jaar jongere teamgenoot Jak Crawford uit de USA. De snelste man op de baan was echter de 15-jarige Brit Oliver Bearman van US Racing, die eigenlijk alleen maar als gast van het team aanwezig was.

2020 Edgar
Snelle Red Bull man bij VAR. De Brit Johnny Edgar.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Nieuwe VAR coureurs snel op de Lausitzring. Brit Oliver Bearman snelste man.
In drie van de zeven sessies was de Brit Edgar de snelste man en was tweede overall. Johnny Edgar: " Over de tests ben ik tevreden. De auto voelt goed aan. Een aantal bochten waren niet zo gemakkelijk." En ook zijn teamgenoot was meer dan tevreden. Crawford liet achter de Rus Vlad Lomko(US Racing) de vierde tijd noteren.

US Racing, het kampioensteam van de afgelopen twee jaar, beschikt over een compleet nieuwe rijdersbezetting met Tim Tramnitz die door de ADAC Stichting Sport ondersteund wordt. De rookie had nauwelijks aanpassingsproblemen en bevond zich tijdens de verschillende sessies meermaals in de Top 4. Tijdens de derde sessie op zaterdagmiddag liet hij de eerste tijd noteren. Algemeen was hij goed voor een zesde tijd achter zijn 16-jarige Finse teamcollega Elias Seppänen.

Daarachter volgde Joshua Dürksen uit Paraguay, die inmiddels in Berlijn woont. Dürksen begint inmiddels aan zijn tweede seizoen in de ADAC Formule 4 en dat mag in 2020 een novum genoemd worden. Vorig jaar sloot hij het seizoen in de rookie klassering als derde af en dit jaar moet hij zijn kansen optimaal zien te benutten. Ook de ADAC Formule 4 begint over 14 dagen op de Lausitzring.

2020 Bearman
Oilver Bearman, overall de snelste man.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet