Diversen

Div: Alex Zanardi wordt komende dagen uit kunstmatige coma gehaald

Het ziekenhuis van Siena deelde vanavond mede dat tweevoudig Champcar(nu Indycar)kampioen(1997 en 1998 Chip Ganassi Racing) Alex Zanardi de komende dagen langzaam uit zijn kunstmatige coma wordt gehaald.


2020 Alex Lausitzring Hopelijk volgende week eenzelfde comeback voor Alex. Hier bedankt hij de mensen die hem in 2001 het leven gered hebben.

Tekst en Foto Willem J. Staat

Alex Zanardi wordt komende dagen uit kunstmatige coma gehaald
Het ontwaken uit de verdoving gaat enkele dagen duren voor Alex Zanardi. Daarna willen de artsen opnieuw onderzoeken hoe groot de schade aan zijn hoofd is. Tot aan 6 juli j.l werd Alex driemaal geopereerd. Vanuit neurologisch oogpunt blijft de toestand ernstig en met de prognose is men erg behoedzaam.

De viervoudige Paralympische goud winnaar kwam op 19 juni j.l tijdens een handbiketraining in de Toscaanse stad Siena in botsing met een truck. In overleg met zijn familie zal er begin volgende week een statement omtrent zijn gezondheid worden uitgegeven.

Overigens won Zanardi vandaag exact 23 jaar geleden voor het team van Chip Ganassi op Cleveland en legde daarmee de basis voor zijn eerste titel en onsterfelijke populariteit in Amerika en ver daarbuiten. Die zou nog groter worden na zijn comeback op de Lausitzring in 2003 toen hij de laatste 12 ronden die hij in in 2001 niet meer had kunnen rijden wilde inhalen. Hopelijk wordt het voor Alex een tweede deja vu volgende week.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet