NASCAR

NASCAR Whelen: Teleurstelling voor Loris Hezemans. André de Castro wint Eseries titel op virtueel Zolder

Afgelopen dinsdagavond schreef de Amerikaan André de Castro de eerste virtuele Eseries titel op zijn naam. Voor Loris Hezemans werd het een ontgoocheling. De wedstrijd op Circuit Zolder kwam op naam van Hendriks Motorsport-coureur Tobias Dauenhauer.

De Castro
De Castro is de eerste virtuele NASCAR Whelen Esports kampioen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR Whelen

Teleurstelling voor Loris Hezemans. André de Castro wint Eseries titel op virtueel Zolder
De Castro kwalificeerde zich als tweede in zijn heat en had op Circuit Zolder een zuivere start in de hoofdrace waarin hij direct op jacht ging naar Dauenhauer. De in Chicago wonende Amerikaan nam geen enkel risico kwam op 1.1 secs. achterstand op Dauenhauer als tweede over de streep en werd daarmee de Eerste Esports kampioen van de NASCAR Whelen Euroseries.

De Castro: "De laatste twee weken was ik er behoorlijk rekenkundig in mijn hoofd mee bezig. Het maakte niet uit wat de anderen zouden doen zolang ik maar op het podium zou belanden. Ik probeerde een pole te scoren maar dit werkte niet helemaal zodat ik als derde moest starten. Ik had een prachtige start en dit werkte perfect. Prachtig om de eerste ENES kampioen in de geschiedenis te zijn. Nogal "cool" om dit kampioenschap in je pyama te winnen. Er zo zoveel mensen die ik wil bedanken, mijn team, partners en natuurlijk de organisatie die deze grote show opgebouwd heeft. Anderzijds bezorgde dit kampioenschap zijn team DFI Racing 40 echte punten voor het komende NWES seizoen
Ook Tobias Dauenhauer had tot de laatste wedstrijd nog kans op de titel. Daarvoor had hij een overwinning en wat hulp van buitenaf nodig. En met die overwinning bezorgde hij de Hendriks Motorsport Ford Mustang 35 punten. "Een fantastische race die ik erg graag wilde winnen. Voor de sponsors en rijders was dit kampioenschap perfect. In deze uitdagende tijden wil ik iedereen bedanken voor het opbouwen van dit kampioenschap. In iRacing ben ik een beginner en ik ben erg verheugd om als tweede in zo'n spannend ENES seizoen te eindigen.

Teleurstelling voor Loris
Voor de wedstrijd in Zolder bezette Loris Hezemans in de tussenstand van het virtuele kampioenschap nog titelkansen maar die gingen al in een vroeg stadium in rook op. Gedurende de kwalifcatie was hij bij een incident betrokken en werd zijn ronde geannulleerd. In de hoofdwedstrijd kwam hij niet verder dan een teleurstellende 35e plek. Feed Vict Racing Rookie Simon Pilate won het duel met Alon Day en behaalde zijn eerste podiumresultaat. Alessandro Brigatti behaalde zijn eerste Top 5 klassering. Day sloot het kampioenschap overigens als derde af.

Bryan Cauwels van Braxx Racing was overigens het beste teamlid in dit allereerste seizoen. Hij speelde overigens wel een belangrijke rol in de ontwikkeling van de vastgestelde set-up voor de serie. Samen met EuroNascar2 kampioen Ulysse Delsaux sloot Loris Hezemans het kampioenschap als vijfde af. Na DF1 Racing en Hendriks Motorsport begint men bij PK Carsport het seizoen met 34 punten, Braxx en RDV met 33 en 32 punten.

2020 Zolder 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet