Formula E

Formule E: Envision Virgin Racing bevestigt aanblijven Robin Frijns en komst Nick Cassidy

200715 FE Cassdidy
Nick Cassidy wordt het komende Formule E-seizoen de teamgenoot van Robin Frijns

Robin Frijns komt ook het komende seizoen in het ABB FIA Formule E-kampioenschap uit voor het Britse team Envision Virgin Racing. Dat maakte het team vanmiddag bekend, waarbij het tevens de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy aankondigde als nieuwe rijder ter vervanging van Sam Bird, die zoals gemeld naar Jaguar vertrekt. Het team spreekt ten aanzien van Cassidy van een overeenkomst voor meerdere jaren, nadat Cassidy in maart voor het eerst voor Envision Virgin Racing in actie kwam tijdens de Formule E-rookietest in Marrakesh. Daar zette hij verreweg de snelste tijd neer en vestigde tevens een nieuw Formule E-baanrecord op het Circuit Internationale Automobile Moulay al Hassan.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Robin Frijns verklaart tegenover AUTOSPORT.NL over zijn vooruitzicht voor het komende seizoen: "Ik kijk er zeker naar uit om vers te beginnen. We hebben tot dusver nogal wat ongelukkige situaties en probleempjes gehad, al weten we dat de snelheid er wel in zit. In dit sterk bezette kampioenschap is het heel lastig om constant te blijven en dat is zeker een doel voor volgend jaar. Constant de snelheid houden, waarvan we weten dat we die hebben, en dan uit de problemen blijven. Dan zitten we er aan het eind van het jaar zeker bij!"

Frijns' nieuwe teamgenoot, de 25-jarige Cassidy, geldt al een aantal jaren als 'hot property': ondanks zijn nog relatief jonge leeftijd heeft hij in Japan al de 'triple crown', bestaande uit kampioenstitels in de Japanse Formule 3, Super GT en Super Formula op zijn naam staan. Ook in de Toyota Racing Series was hij zeer succesvol. "Het racen in Japan was een geweldige ervaring en ik ben blij dat ik in korte tijd zoveel heb kunnen bereiken, maar ik heb het gevoel dat het nu tijd is voor de volgende uitdaging in mijn loopbaan en ik kijk er zeer naar uit om die samen met Envision Virgin Racing en de Formule E aan te gaan", aldus Cassidy. Alle rijders weten dat het veld in de Formule E qua diepte en kwaliteit tot de beste van de wereld behoort, dus het is geweldig dat ik mijn naam op die lijst kan bijschrijven."

Teambaas Sylvain Filippi stelde: "Als team is het altijd belangrijk om vooruit te kijken om ons succes op lange termijn veilig te stellen. We weten dat we met Nick een zeer ambitieuze en vaardige rijder met veel talent, snelheid en racecraft aan boord hebben, plus voor zijn leeftijd al een indrukwekkende palmares. De Formule E wordt volgend seizoen een wereldkampioenschap en we weten dat het zo competitief als altijd zal zijn, maar we hebben er op basis van zijn nog maar korte tijd bij ons het vertrouwen in dat we met Nick en Robin twee rijders hebben die vooraan kunnen meestrijden voor het binnenhalen van kampioenstitels."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet