GT

GT: Nico Hülkenberg maakt ADAC GT Masters debuut

Gedurende het ADAC GT Masters weekend van 14/16 augustus op de Nürburgring maakt F1-coureur Nico Hülkenberg een gaststart met de Lamborghini Huracan GT3 Evo van het Team mcchip-dkr dat ook voor de eerste maal in deze serie aantreedt.

huelkenberg 2

Tekst Willem J.Staat
Foto's ADAC Motorsport

Nico Hülkenberg maakt ADAC GT Masters debuut
177 Grand Prix achter de kiezen en tevens ADAC Motorsportman van het jaar in 2015 staat er op de CV van Nico Hülkenberg. Tijdens het ADAC GT Masters weekend van 14/16 augustus maakt de voormalige F3 Masters winnaar een sprong in het diepe. Hij maakt voor de eerste maal een gaststart in de ADAC GT Masters en "De Hulk" verheugt zich erop. "De ADAC GT Masters is een spannende serie met erg ''coole" auto's en na meer dan negen maanden pauze heb ik er ontzettend veel zin in om weer achter het stuur te kruipen en de adrenaline weer te voelen. Zeker nu de Formule 1 weer gestart is jeukt het ontzettend tussen de vingers. Aan alle koks in de geruchtenkeuken. Je moet het zien als een klein spannend avontuur in de GT Sport. Ik verheug me op de uitdaging maar weet ook dat er ook een behoorlijke weg te gaan is om competitief te zijn."

Sinds 2010 reed Hülkenberg in de Formule 1 en won in 2015 de 24U van Le Mans en testte onlangs op de Nürburgring met de Lamborghini. Overigens staan er voor het raceweekend nog twee tests op het programma. Hülkenberg zal de cockpit delen met Team mcchip-dkr teameigenaar Dany Kubasik die in de VLN vaak onder de schuilnaam "Dieter Schmidtmann" aan de start verscheen. Met een deelname aan de GT Masters wil het team nog meer ervaring in de professionele autosport verzamelen.

Ook "Dieter Schmidtmann" is enorm blij met de start op de Nürburgring. "Als team uit de amateursport is de gaststart in de ADAC GT Masters een nieuw hoofdstuk en een goede mogelijkheid om ons als professioneel team verder te ontwikkelen. Wij zijn trots op de deelname aan één van de sterkste GT-series ter wereld. Daarvoor willen wij onze sponsoren Ravenol, Lamborghini Renazzo Motor, GTronix 360 bedanken. Voor onze fans wordt de deelname aan de testdagen maar ook aan de wedstrijd als documentaire op You Tube getoond."
Overigens is Hülkenberg de 13e F1 deelnemer aan de ADAC GT Masters. In het verleden waren o.a Heinz Harald Frentzen, Jan Lammers, Kartl Wendlinger, Mika Salo en Jaime Alguersuari aan de start.

huelkenberg 1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet