GT

GT: Acura- en Mercedes-teams winnen GT World Challenge America-races op VIR

200713 SRO America VIR Mercedes
George Kurtz en Colin Braun wonnen met de CrowdStrike-Mercedes de tweede race op VIR

"Je hebt maar twee auto's nodig voor een goede race", luidt een aloude wijsheid in de autosport, maar toch kunnen we het veld voor de GT World Challenge America op Virginia International Raceway slechts als 'mager' kwalificeren: niet meer dan acht GT3's stonden er aan de start van de beide races. In de eerste wedstrijd zegevierden de beide Canadezen Martin Barkey en Kyle Marcielli in de Racers Edge Motorsports-Acura, in de tweede race ging de winst naar George Kurtz en Colin Braun in de CrowdStrike-Mercedes-AMG GT3.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: SRO

In de eerste wedstrijd over 90 minuten startte de Racers Edge-Acura met het startnummer 93 van Shelby Blackstock en Trent Hindman vanaf de pole-position. Deze combinatie leidde ook lange tijd, maar Blackstock moest tijdens een neutralisatie naar binnen voor de pitstop en daarmee viel de auto terug naar de derde positie. Na de herstart nam Kyle Marcelli in de nummer 80-Acura, die hij deelde met Martin Barkey, de leiding over en reed vervolgens de overwinning naar huis. Blackstock en Hindman eindigden als tweede en completeerden daarmee het dubbele succes voor Racers Edge Motorsports. De Squadra Corsa-Ferrari met Martin Fuentes en Rodrigo Baptista werd als derde geklasseerd.

In de tweede race startte de Racers Edge-Acura met Trent Hindman vanaf de pole-position en leidde gedurende de eerste helft, maar na de rijderswissel moest Shelby Blackstock nog een keer de pits in voor een 'drive-through' vanwege een snelheidsovertreding in de pitstraat. Vervolgens drukte Blackstock ook nog eens een keer de hoofdstroomschakelaar in plaats van de 'pit limiter' in, waardoor de auto tot stilstand kwam en uiteindelijk de strijd moest staken. George Kurtz, die de CrowdStrike-Mercedes had overgenomen van Colin Braun, had op dat moment al een comfortabele voorsprong in handen, maar een safety-car-interventie in de slotfase van de race vanwege de gestrande Wright-Porsche bracht het veld opnieuw dichtbij elkaar. Uiteindelijk kwam Kurtz toch als winnaar over de eindstreep, op 0,226 seconden voor de Racers Edge-Acura van Barkey en Marcelli. Martin Fuentes en Rodrigo Baptista eindigden met de Squadra Corse-Ferrari net als daags tevoren op de derde plaats. Slechts vijf auto's kwamen rijdend aan de finish.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet