GT

GT: Ondanks corona volle startvelden in GT World Challenge Europe

GTWorldChallenge test march

Hoewel de coronacrisis voor de nodige uitdagingen in de autosport zorgt, heeft SRO Motorsports Group ook voor het komende GT World Challenge Europe-seizoen mooie deelnemerslijsten kunnen presenteren. In de gedwongen pauze vielen een aantal teams weg, maar nog altijd zijn er 42 auto's ingeschreven voor de Endurance Cup en 23 voor de Sprint Cup.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: SRO Motorsports Group

Tijdens de officiële test op het Circuit Paul Ricard presenteerde SRO nog 53 deelnemers voor de Endurance Cup en 33 voor de Sprint Cup. Dat die aantallen onder druk zouden komen te staan door de pandemie en de restricties als gevolg van het coronavirus werd al snel duidelijk, toch bleven veel teams de series trouw. In totaal zullen dit seizoen elf verschillende fabrikanten aan de start verschijnen."In maart kondigden we onze sterkste grids ooit aan, met 53 Endurance Cup-inschrijvingen en 33 in de Sprint Cup. Vier maanden van inactiviteit en de impact van COVID-19 hebben er onvermijdelijk toe geleid dat sommige teams hun activiteiten hebben stilgelegd. Met name de terugtrekking van drie full-season auto's uit de R-Motorsport is significant geweest," aldus Stephane Ratel, oprichter en CEO van de SRO Motorsports Group.

RMotorsportRJN
R-Motorsport en Jenson Team Rocket RJN - twee van de teams die zich terugtrokken 

Ratel is echter toch tevreden met 42 inschrijvingen in de Endurance Cup en 23 in de Sprint Cup. Hij gaat er tevens vanuit dat gedurende het seizoen extra auto's zullen deelnemen en verwacht ongeveer 50 auto's op de grid te zien op Imola. "We blijven immens trots op de zeer competitieve en diverse grids die we zullen zien in GT World Challenge Europe Powered by AWS. Hiervoor moet ik allereerst onze teams bedanken, want hun vastberadenheid om terug te keren naar de racerij is de drijvende kracht achter onze inspanningen geweest. Het is gewoonweg fantastisch om elf toonaangevende automerken op de lijst van deelnemers aan de Endurance Cup te hebben staan, terwijl de Sprint Cup opnieuw een zeer hoog niveau van deelnemers zal hebben."

De GT World Challenge Europe Endurance Cup gaat in het weekeinde van 25-26 juli van start op Imola. Twee weken later trapt de Sprint Cup af op het circuit van Misano.

Deelnemerslijst GT World Challenge Europe Endurance Cup
Deelnemerslijst GT World Challenge Europe Sprint Cup
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet